Hlavní obsah

Body, prachy, olympiáda? Do Asie mě asi nedostanou, říká italská hvězda, i když i doma má peklo

Řím

Obavy, psychický blok. Na cestu směrem daleko na východ se Fabio Fognini asi hned tak nevydá. Asii pro příští měsíce sám sobě italský hvězdný tenista kvůli koronaviru zapověděl. A s tím i ty nejvýznamnější akce, i kdyby byly kdovíjak honorované a bodované.

Foto: Sport.cz

Fabio Fognini.

Článek

"Nevím, jestli se někdy vrátím do Asie. Neumím si to představit. Mrzí mě to, protože tam organizují skvělé turnaje, na kterých se vždy dá získat hodně bodů. Letos bych nejel ani na olympiádu do Tokia," uvedl pro deník Corriere della Sera s tím, že by měl obavy především o své nejbližší.

„Můj největší strach nepramení z toho, že se nakazím, ale že virus (pak) předám. Už nejsem sám, jsem manžel a otec," pokračoval.

Po vypuknutí nákazy se podobně vyjádřil i Američan Tennys Sandgren, který prohlásil, že už nikdy nebude hrát v Číně, která tenistům v poslední době nabízela luxus.

Oba jsou teď paradoxně blíže k projevům pandemie ve svých zemích. V některých jejich částech je to dokonce koronavirové peklo...

Jedenáctý hráč světa Fognini se nachází v domácí italské karanténě s manželkou Flavií Pennettaovou. S grandslamovou šampionkou, která ukončila kariéru v roce 2015, mají dvě děti.

Právě rodina je hlavním důvodem na zvážení dalších kroků v kariéře, která se také hned tak nemusí rozjet. Fogninimu už tenis chybí. Myslí si ale, že pauza bude trvat déle než do 13. července, tedy aktuálního termínu pozastavení sezony.

Za pozitivum teď považuje Fognini to, že může trávit více času právě s rodinou. "První dny byly náročné. Pak jsme si ale vytvořili jakýsi režim," dodal dvaatřicetiletý matador a na sítě připojuje videa, kterak lze v těžké době i tenisově improvizovat.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík