Hlavní obsah

Bude hrát stejně dlouho jako Federer, myslí si kondiční kouč o světové jedničce

Monte Carlo/Praha

Disponuje vynikající fyzickou kondicí. Tu obdivují i jeho soupeři. Srbský tenista Novak Djokovič by mohl na okruhu ATP být podle slov svého kondičního kouče Gebharda Phila-Gritsche ještě hodně dlouho. Třeba jako jeho velký rival, legendární Roger Federer, který letos oslaví už devětatřicátiny.

Foto: Sport.cz

Novak Djokovič prý vydrží na okruhu stejně dlouho jako Roger Federer.

Článek

Djokovičův otec nedávno prohlásil, že se jeho syn a světová jednička stane jednou nejúspěšnějším tenistou všech dob. Podle jeho slov překoná rekordy fenomenálního Rogera Federera. Vyhraje nejen víc grandslamových titulů, ale i na tenisovém trůně bude déle. Možné to opravdu je.

Kondiční kouč Gebhard Phil-Gritsch, který srbského tenistu trénuje, totiž tvrdí, že jeho svěřenec bude hrát až do čtyřiceti. „Fyziologicky má Novak stále mladé tělo, takže bude schopen hrát minimálně stejně tak dlouho jako Federer,“ uvedl trenér na adresu dvaatřicetiletého hráče na webu tennisnet.com.

Vítěz sedmnácti grandslamových titulů měl podle svého kouče vždy výjimečnou fyzickou přípravu, díky níž je teď tak úspěšným tenistou. Navíc je i velice disciplinovaný a snaží se trénovat tak, aby předešel zraněním, a i ve čtyřiceti mu jeho tělo dovolilo hrát profesionálně tenis.

Tenisový šoumen by tak mohl být dalším hráčem, který by tak dlouho objížděl turnaje. Letos čtyřicátiny oslaví několikanásobná grandslamová vítězka Venus Williamsová, která o odchodu do důchodu zatím rozhodně neuvažuje. O rok mladší je její sestra Serena, která také stále tvrdí, že hodlá ve své kariéře ještě pokračovat. Na kurtech pak ještě můžeme vidět třeba osmatřicetiletého Feliciana Lópeze i jednačtyřicetiletého Iva Karloviče.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík