Hlavní obsah

Dost! Po šestnácti operacích se s tenisem loučí další bývalá elitní hráčka

Praha

Její kariéru brzdila často zranění. Po loňské operaci zápěstí už v sobě nenašla další sílu pokusit se vrátit se na kurty. Po Marii Šarapovové, Caroline Wozniacké, Jekatěrině Makarovové a Johanně Larssonové tak pověsila raketu na hřebík další tenistka, bývalá světová dvaatřicítka Romina Oprandiová.

Foto: Profimedia.cz

Romina Oprandiová.

Článek

Během své kariéry reprezentovala Itálii i Švýcarsko. Jako šestnáctiletá začala objíždět turnaje ITF a o tři roky později se pak zkoušela prosadit i na akcích WTA. Avšak kariéru Rominy Oprandiové často brzdila zranění. Hlavně s ramenem měla opakovaně problémy a sedmkrát s ním byla na operaci. Těm se však nevyhnula ani její kolena a zápěstí.

Loni na podzim byla na šestnáctém chirurgickém zákroku, po kterém už v sobě nenašla další motivaci vrátit se k tréninku. Čtyřiatřicetiletá tenistka se tak podle zahraničních médií nyní rozhodla odejít do důchodu. Během své kariéry vyhrála šestadvacet titulů ve dvouhře na turnajích ITF, avšak na ten z okruhu WTA nikdy nedosáhla.

Nejblíže mu byla před šesti lety na turnaji v Marrákeši, avšak po třísetové bitvě se z titulu radovala její soupeřka Maria-Teresa Torrová Florová. Přesto Oprandiová dokázala v žebříčku vystoupat mezi padesátku nejlepších hráček, jejím nejlepším umístěním bylo dvaatřicáté místo.

V roce 2016 ale přišlo další zranění a Oprandiová se od té doby na kurtech objevovala stále méně. Objížděla už jen turnaje nižší kategorie. Jejím posledním utkáním tak bude úvodní kolo loni v Brescii, kde však musela skrečovat. Na grandslamech se dostala nejdále na Australian Open, kde si zahrála třetí kolo.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori