Hlavní obsah

Válka tenisových hvězd vrcholí, Kyrgios pálí do Nadala: Pojď, já jsem připraven!

Ne, tihle borci si přání k Vánocům či narozeninám rozhodně posílat nebudou. Rafael Nadal a Nick Kyrgios si po vzájemných duelech podávají ruku u sítě opravdu jen z povinnosti. Australský bouřlivák totiž již několikrát jasně řekl, co si o španělské legendě myslí. A nic hezkého to nebylo. Teď však 40. hráč světa přišel s opravdu nečekanou nabídkou. Svého rivala totiž vyzval k diskusi prostřednictvím sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Rafael Nadal a Nick Kyrgios po vzájemném duelu

Článek

Když se Rafael Nadal a Nick Kyrgios potkají ve vzájemném souboji, není o kvalitní podívanou nouze. A nejen o ni. Pořádné emoce do vzájemných bitev totiž lije po litrech především Australan.

"Rafa? Nafoukaný a arogantní. Když vyhraje, je ok. Ocení vás, pochválí. Když jsem ho však porazil, bylo to úplně něco jiného. Říkal, že k nemám respekt k němu ani jeho fanouškům a hře." Těmito slovy nedávno "ocenil" devatenáctinásobného grandslamového šampiona Kyrgios v rozhovoru pro australská média.

Svého slavného soka však rodák z Canberry dráždil v minulosti i na kurtu. V duelu druhého kola Wimbledonu v loňském roce se do Nadala trefil i doslova, když ho úmyslně nastřelil na síti či testoval jeho pozornost "potupným" podáním spodem. Ani to mu však nakonec na vítězství nestačilo.

Antukový král spolu se svým strýcem Tonim zase Kyrgiose označili jako "neinteligentního" člověka s absolutním nedostatkem vzdělání.

"Dvanáct let jsem chodil do školy, idioti. Jsem velmi vzdělaný. Chápu, že jste velmi smutní, že porážím vaši rodinu," pokračoval v přestřelce, po jednom ze svých tří vítězství nad Španělem, Kyrgios.

Teď Kyrgios svého úspěšnějšího soupeře vyzývá znovu. Netradiční souboj se však má odehrát mimo tenisové kurty, na sociálních sítích v online diskusi na Instagramu. "Rafaeli, pojď na to, já jsem připraven. Míček je na tvé straně," vyzývá Australan španělskou legendu.

Nadal prozatím vede ve vzájemných soubojích nad Kyrgiosem 5:3, zda dojde i na první bitvu mimo tenisové dvorce, je ve hvězdách.

Reklama

Související témata: