Hlavní obsah

Štěpánek si zápasem se Samprasem splní velký sen

PRAHA

Pár dní před exhibičním utkáním s Petem Samprasem oslaví Radek Štěpánek třicátiny. Lepší dárek k narozeninám si nemohl přát. Utkáním s bývalou světovou jedničkou si splní svůj dávný sen. V pražské O2 Areně se 1. prosince pokusí nejen vítěze čtrnácti grandslamových turnajů porazit, ale pobavit také diváky.

Článek

"Udělalo mi velkou radost, že jsem byl do exhibice vybrán právě já," přiznal Štěpánek. "S Petem jsem si vždy přál utkat. Během jeho kariéry jsem ho ale bohužel na turnajích nepotkal. Akorát jsem si s ním parkrát zatrénoval," litoval Štěpánek. "Proto je pro mě velkou poctou, že mám nyní příležitost zahrát si s nejlepším tenistou všech dob," dodal osmadvacátý hráč světa.

Do O2 Areny se Štěpánek už těší. V září 2007 zde pomohl k vítězství nad Švýcarskem v daviscupové baráži. „Vzpomínky jsou stále jako živé, atmosféra byla opravdu skvělá. Teď to ale bude zcela jiný zápas. Věřím, že hala bude vyprodaná. Určitě chceme divákům nabídnout jedinečnou podívanou," prohlásil Štěpánek.

<span><span>Sampras je podle rodáka z Karviné stále ve vynikající formě. "Nedávno jsem ho viděl v San Jose při exhibičním utkání s Tommym Haasem. S jeho servisem a hrou na čáře by ještě dnes spoustě hráčů pořádně zatopil. Myslím, že diváci uvidí tenis nejvyšší kavality. Budeme je chtít ale také pobavit," řekl Štěpánek. Vyhlášený bavič má už promyšlené legrácky i pro publikum, zatím je ale nechce prozradit.</span></span>

Jak zápas dopadne nechce Štěpánek tipovat. Před ním nad Samprasem vyhrála čtveřice Čechů - Petr Korda, Jiří Novák, Karel Nováček a Bohdan Ulihrach. „Rád bych se stal pátým českým přemožitelem Peta, ale hlavně to bude pro mě skvělý zážitek,“ uzavřel Štěpánek.

Reklama