Hlavní obsah

Plíšková přislíbila účast v turnaji O pohár prezidenta ČTS

Tenisový turnaj O pohár prezidenta ČTS dostává hvězdné obsazení. Na pražské Spartě přislíbily účast i světová trojka Karolína Plíšková a její sestra Kristýna, hrát má také Karolína Muchová. Turnaj se uskuteční 26. až 28. května.

Foto: Sport.cz

Česká tenistka Karolína Plíšková přislíbila účast v turnaji O pohár prezidenta ČTS, stane se tak hlavní hvězdou podniku.

Článek

Český tenisový svaz připravil turnaje na rozehrání po zmírnění omezení kvůli nemoci covid-19. Již dříve účast mezi osmičkou žen potvrdily Petra Kvitová, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Mezi muži je nahlášen kompletní daviscupový tým v čele s Jiřím Veselým.

"Těší mě, že hlad tenistů po ostrých zápasech je velký, a tak se v areálu Sparty Praha představí prakticky kompletní daviscupová a fedcupová reprezentace," uvedl prezident tenisového svazu Ivo Kaderka v tiskové zprávě.

"Fedcupový kapitán Petr Pála má potvrzenou účast od Kvitové, Muchové, Strýcové, Krejčíkové a Siniakové. Koncem týdne jsem jednal s manažerem sester Plíškových Michalem Hrdličkou a slíbil, že budou-li zdrávy, turnaje se také zúčastní," doplnil Kaderka.

Daviscupovému kapitánovi Jaroslavu Navrátilovi již dříve potvrdili start Veselý i celý výběr z úspěšné kvalifikace na Slovensku Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva a Jonáš Forejtek. Ty doplní Tomáš Macháč, Michael Vrbenský a Jiří Lehečka.

Akce začne v pondělí 25. května dopoledne a finále se uskuteční ve čtvrtek. "Časy ještě upřesníme," uvedl ředitel turnaje i TK Sparta Praha David Trunda. Turnaj se uskuteční bez veřejnosti, ale bude přenášen v televizi a na streamech.

"Turnaj má i charitativní podtext, výtěžek příspěvků od hráčů bude využit na mírnění následků pandemie v České republice," řekl Kaderka. Každý startující obdrží za účast 50 tisíc korun a bude na něm, kolik peněz věnuje.

Na zahajovací boje ve Stromovce navážou turnaje O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta vždy pro 16 hráčů a hráček. Hrát se bude i soutěž družstev.

Reklama

Související témata: