Hlavní obsah

Tenisová legenda zešílela: Nedodržuješ karanténu? Zastřelte ho!

Tenisoví fanoušci na jeho jméno jen tak nezapomenou. Chilský rebel Marcelo Rios to ve světovém žebříčku dotáhl až na místo světové jedničky, čeští příznivci si ho ale spojí především s Petrem Kordou, který ho porazil ve finále Australian Open v roce 1998, a získal svůj první a poslední grandslamový titul. Teď se však rodák ze Santiaga de Chile "blýskl" znovu. Hrdý na svá slova však rozhodně být nemůže.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá světová jednička Marcelo Rios

Článek

Marcelo Rios během veleúspěšné kariéry zaujal tenisové fanoušky hned několikrát. Kromě výborných výkonů zahrnujících osmnáct vyhraných turnajů totiž nešetřil peprnými výrazy směrem k soupeřům, rozhodčím i fanouškům.

S hodně netradičním "řešením" koronavirové pandemie, která trápí současný svět, přispěchal i tentokrát. Zvlášť rázně by přistupoval k porušování karantény. Za vzor si vzal přístup filipínského prezidenta Rodrigo Duterteho. "Ozbrojené složky mají jasný rozkaz. Pokud lidé budou dělat problémy, nebudou dodržovat příkazy a situaci tím ještě zhorší, zastřelte je!" horovala nedávno hlava Filipín.

A pro ty, kdo situaci zcela jasně nepochopili, dodal: "Je vám to jasné? Rozumíme si? Než abyste působili problémy, nechám vás zastřelit a pošlu vás do hrobu," dodal.

S jeho slovy naprosto souhlasí právě Rios. "Nevím, na jakých základech filipínská vláda pracuje, ale s tímto souhlasím. Zastřelení například dvou lidí, kteří nerespektují zákony, pomůže tomu, aby si ostatní nic podobného nedovolili. Jsem zastáncem toho, že když začne být situace kritická, je třeba tvrdých řešení," dodává bývalá světová jednička.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner