Hlavní obsah

Kvitová vydřela postup, čeká ji Muchová. Jasní jsou i mužští finalisté

Praha
Aktualizováno

Nejvýše nasazená Petra Kvitová vydřela postup do finále turnaje O pohár prezidenta Českého tenisového svazu, když 7:5, 6:4 vyhrála nad Kateřinou Siniakovou. V boji o triumf změří síly s Karolínou Muchovou, která coby dvojka přehrála Barboru Strýcovou 6:1, 4:6 a 10:6. Mužský boj o titul si na kurtech pražské Sparty ve Stromovce zajistil Zdeněk Kolář, který porazil 6:3, 7:6 Víta Kopřivu, a s ním i Michael Vrbenský. Ten si poradil 6:2, 6:3 s Jiřím Lehečkou. Obě finále se hrají ve čtvrtek, muži na antuce ve 12.00, ženy na tvrdém povrchu o dvě hodiny později.

Petra Kvitová porazila Kateřinu Siniakovou a je ve finále Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Kvitová v obou setech vedla 3:0, ale pokaždé o náskok přišla a set získala až v koncovkách. Zápas ukončila při druhém mečbolu "prasátkem". "Předvedla jsem lepší výkon než první den. Víc se do toho dostávám a zápas byl kvalitní z obou stran," konstatovala Kvitová a k výkyvům dodala: "Občas se mi to stává obecně. Když vedu, asi polevím mentálně, soupeřky do toho víc chodí a padá jim to tam."

Zápas mezi Kvitovou a Siniakovou byl tentokrát vyrovnanější než letos v lednu na Australian Open, kde Kvitová povolila krajance jen jeden game. "Jsem ráda, že jsem uhrála víc gamů. S Petrou jste neustále pod tlakem, ale dařilo se mi držet krok. Bylo fajn si zase zahrát a vyzkoušet si zápas na ostro," řekla Siniaková.

Petra Kvitová vyhrála nad Kateřinou Siniakovou první set 7:5Video: Sport.cz

Svěřenkyně Davida Kotyzy Muchová vlétla do zápasu suverénně, rychle vedla 4:0 a za půl hodiny získala úvodní set. Pak se ale 31. hráčka žebříčku WTA Strýcová zlepšila a hrály se delší výměny. Obě tenistky měly problém udržet servis a zkušenější Strýcová sadu v koncovce získala. V super tie-breaku Strýcová vedla 4:3, ale Muchová šesti body v řadě vývoj otočila, a to i díky prohozu po doběhnutém zkrácení.

"Začátek byl rychlý, hrála jsem solidně a nedala moc Báře šanci, i když ona chybovala. Ve druhém setu se hrály delší výměny a byla jsem ráda, že se nehraje třetí set, ale super tie-break. Ten jsem zvládla," řekla Muchová, které se na Spartě znovu po roce daří. Loni zde došla na antuce do finále turnaje okruhu WTA.

Turnaj se hraje bez přítomnosti diváků před televizními kamerami. Tentokrát se ale u plotu za kurtem objevilo i pár fanoušků. "Tleskali a křičeli moje jméno. Byla jsem ráda, že našli skulinku a koukali," řekla Strýcová a Muchová dodala: "Nebyli úplně na mojí straně, ale aspoň tam byl nějaký potlesk." I Kvitová byla fanoušky potěšena. "Příjemně mě překvapili, mělo to trošku atmosféru," prohlásila. Na finále se ale lidé za plot nedostanou, aby nehrozilo porušení vládních nařízení.

Barbora Strýcová prohrála s Karolínou Muchovou. Občas si i zanadávalaVideo: Sport.cz

Třicetiletá Kvitová a o sedm let mladší Muchová se na okruhu WTA dosud nestřetly. "Finále je bonus a je to fajn. Připravím se jako na každý jiný zápas a samozřejmě budu chtít hrát na vítězství," řekla vítězka sedmadvaceti turnajů Kvitová. Muchová má zatím na kontě mezi elitou jeden vavřín. "Každý zápas tady je dobrý. Děláme to pro dobrou věc a určitě se těším, že si s Petrou zahraju," řekla.

Třiadvacetiletý Kolář se potýkal s puchýřem na dlani pravé ruky, v které drží raketu. "Nejhorší místo. Konec rakety pořád drásá do živého masa. V utkání se to zhoršovalo, praskalo to, i krev trošku, ale musím se s tím nějak popasovat," řekl 229. hráč světa, jenž odvrátil třináct ze čtrnácti brejkbolů. "Je potřeba i hromada štěstíčka, ale vrátilo se mi to za dřinu, co jsem absolvoval."

Na zahajovací boje ve Stromovce navážou turnaje O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta vždy pro 16 hráčů a hráček. Hrát se bude i soutěž družstev a exhibiční charitativní duely týmů Karolíny Plíškové a Kvitové.

Mezinárodní sezona okruhů ATP, WTA i ITF je kvůli pandemii nového typu koronaviru od půlky března přerušena a začne nejdříve v srpnu.

Tenisový turnaj O pohár prezidenta ČTS v Praze:
Muži (antuka):
Dvouhra - semifinále:
Kolář (3-4) - Kopřiva 6:3, 7:6 (7:3)
Vrbenský - Lehečka 6:2, 6:3
Ženy (tvrdý povrch):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (1) - Siniaková (3-4) 7:5, 6:4
Muchová (2) - Strýcová (3-4) 6:1, 4:6, 10:6

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články