Hlavní obsah

Djokovičův dobročinný turnaj láká. Přijede grandslamový šampion i největší talenti

Praha

Tenisové turnaje se pomalu rozjíždějí. V České republice právě probíhá akce, ve které tenisté a tenistky bojují o pohár prezidenta ČTS. Lokální turnaje se konají i ve Spojených státech amerických. Sérii turnajů pak chystá na Balkáně i světová jednička a vypadá to, že nápad Novaka Djokoviče zaujal i jeho hvězdné kolegy. Už několik jich přislíbilo účast.

Foto: Profimedia.cz

Djokovičův turnaj si nenechá ujít ani Marin Čilič.

Článek

Dorazit by měla světová trojka Dominic Thiem a vítěz Turnaje mistrů Grigor Dimitrov. K těm se teď přidali další tenisté. „Skvělá zpráva, přijede Sascha Zverev,“ oznámil v úterý Djokovič srbským médiím. O několik hodin později pak Djokovič přišel s dalšími jmény svých kolegů, kteří se série turnajů zúčastní.

Jeho pozvání přijali vítěz US Open Marin Čilič a talentovaný Borna Čorič. „Děkuji Marinovi a Bornovi za přijetí pozvání a souhlas s účastí bez finančních odměny,“ uvedl Djokovič. „Jsou to vynikající tenisté a také skvělí kluci. Známe se už dlouho a vážíme si jeden druhého,“ líčil Djokovič.

„Marin je jedním z nejlepších tenistů. Vyhrál grandslam a několik let byl na vrcholu. Pamatuju si mnoho našich soubojů, ale nejraději si připomínám naše přátelství. Borna má na to být mezi nejlepší pětkou. Je oddaný, tvrdě pracuje, má výjimečnou duševní sílu,“ ocenil Djokovič Čiliče a Čoriče. A co fenomenální Roger Federer a antukový král Rafael Nadal?

„Roger se zotavuje se zranění kolene a Rafa by nejspíš nepřijel,“ vysvětloval Djokovič, z jakých důvodů neoslovil své největší soupeře. Djokovičův turnaj by měl začít v polovině června v jeho rodném Bělehradu, poté by měl zavítat do chorvatského Zadaru, Černé Hory a začátkem července by se pak měl hrát v bosenské Banja Luce. Výtěžek turnajů půjde na dobročinné účely.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková