Hlavní obsah

Benešová měla proti rozjeté favoritce šanci jen v prvním setu

MELBOURNE

Iveta Benešová nedokázala ve druhém kole Australian Open zastavit Rusku Jelenu Dementěvovou, která hraje v úvodu sezóny ve vynikající formě a svou vítěznou sérii nyní prodloužila už na 12 zápasů. Po utkání českou reprezentantku především mrzelo, že nevyužila šance v prvním setu. Ve druhé sadě už jí olympijská vítězka z Pekingu příliš možností na zvrat nenabídla.

Článek

"První (set) byl docela vyrovnanej. Já jsem mohla ještě srovnat na 5:5, tam jsem měla dost dobře rozehranej game, ale bohužel to nevyšlo," řekla Benešová po zápase českým novinářům v Melbourne.

Vstup do druhé sady se české tenistce příliš nevydařil, Dementěvová naopak vylepšila podání, které ji v úvodu duelu trochu trápilo. "Zahrála jsem mizernej game za stavu 1:2 na 1:3 na můj servis, to bylo špatný. A pak už jsem těch šancí moc neměla," konstatovala finalistka přípravného turnaje v Hobartu, jež příští týden oslaví 26. narozeniny.

Pro soupeřku měla Benešová jen slova chvály. "Hraje výborně, je strašně těžký na ni uhrát balon, nekazí, hraje rychle. Výborná hráčka," řekla mostecká rodačka a uznala, že ve druhém setu se nechala dotlačit k chybám. "Člověk už je trochu frustrovanej, že nemůže uhrát balon, snaží se přidávat a přidávat, a potom udělá víc chyb."

V dosavadních čtyřech vzájemných zápasech tak Benešová uhrála s Dementěvovou jen jeden set. "Do druhého kola to bylo krutý s ní hrát," posteskla si nad losem, který jí přidělil skvěle rozehranou Rusku, jež získala v úvodu sezony už dva tituly v Auckladnu a Sydney. "Ale byla jsem ráda, že jsem se na ni probojovala přes první kolo, těšila jsem se na zápas, že si s ní zahraju, ale prostě hraje výborně," dodala.

Reklama