Hlavní obsah

Proti Francii budou hrát Berdych, Štěpánek, Dlouhý a Hernych

Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Dlouhý a Jan Hernych budou hájit české barvy v zápase prvního kola Světové skupiny Davisova poháru proti Francii. Nominaci na duel, který české tenisty čeká 6. až 8. března v Ostravě, v neděli na tiskové konferenci v Brně oznámil nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

Článek

Lodivod českých tenistů měl dlouho dopředu jasno, že k singlistům Berdychovi se Štěpánkem nominuje Dlouhého. Teprve nedávno se rozhodl, kdo obsadí čtvrté místo. Semifinále na turnaji v Záhřebu nakonec rozhodlo pro Hernycha.

"Rozhodoval jsem se mezi Honzou Hernychem a Ivem Minářem. Hernych měl vynikající výsledky, porazil Mathieua a včera nešťastně prohrál s Ančičem, takže bude čtvrtým hráčem. S Minářem se domluvím, jestli by tam byl s námi jako pátý hráč," řekl Navrátil.

Na trénink čtyřhry chce sehnat ještě nějakého tenistu hrajícího levou rukou. Ve francouzském týmu totiž rozhodně nebude chybět deblista Michael Llodra, který je levák.

Navrátil: Z Francouzů musí jít strach

Francouzi mají momentálně hned čtyři hráče v první třicítce singlového žebříčku. Osmý je Gilles Simon, dvanáctý Gael Monfils, čtrnáctý Jo-Wilfried Tsonga a šestadvacátý Richard Gasquet. "Je to velice silný tým. Kdybychom to brali upřímně, tak z toho musí jít strach," zhodnotil kapitán sílu soupeře.

Věří v dobrou formu Berdycha se Štěpánkem, za které však v případě zdravotních problémů nemá adekvátní náhradu. "Jediná naše nevýhoda je, že do dvouher máme jenom tyto dva hráče, kdežto francouzský kapitán může vybírat ze tří čtyř hráčů. Budu se modlit, aby se Radkovi a Tomášovi nic nestalo," poznamenal.

České tenisty v Ostravě čeká známé prostředí ČEZ Arény a osvědčený povrch taraflex, na kterém porazili loni Belgii a především v předloňské baráži Švýcarsko v čele s Rogerem Federerem. Hala má kapacitu 7000 diváků, předprodej vstupenek za 490 a 690 korun na všechny tři dny bude spuštěn v pondělí v poledne na internetových stránkách www.ticketstream.cz.

Reklama