Hlavní obsah

Grandslamový šampion a vyhlášený sprosťák se popáté oženil. S o 30 let mladší ženou

Někdejší grandslamový šampion, světová tenisová jednička a vyhlášený bouřlivák Ilie Nastase už je zase v chomoutu. Ani v 73 letech neztrácí chuť k novým manželským dobrodružstvím. Už popáté se oženil, tentokrát s o 30 let mladší Ioanou Simionovou.

Foto: Sport.cz

Legendární Ilie Nastase se opět ženil.

Článek

Pár měl o víkendu svatbu v rumunském přímořském letovisku Constanta. Na úřadě byli sice novomanželé sezdáni už v dubnu, ale s církevním obřadem se rozhodli vyčkat.

„Nedělali jsme nic speciálního. Vyšli jsme z kostela a šli na oběd do restaurace. Jednoduché a krásné. Nikde jsme nic neoznamovali, měli jsme s sebou jen pár přátel. Přesně tak to manželka chtěla," řekl lokálním médiím Nastase. Mezi jeho svatebními hosty figuroval třeba i bývalý kapitán rumunské fotbalové reprezentace Ciprian Marica.

Foto: Sport.cz

Nastaseho pátá manželka Ioana ve svatebních šatech.

S novou chotí Nastase podle svých slov začal vztah před dvěma roky po rozvodu s tehdejší manželkou Brigitte Sfatovou.

Rodák z Bukurešti byl jednou z tenisových ikon sedmdesátých let. Kromě obrovského talentu a skvělých výsledků na kurtu proslul také bohémským životem a impulzivním chováním.

Ve dvouhře vyhrál French Open i US Open, ve Wimbledonu si dvakrát zahrál singlové finále. Na titul dosáhl v All England Clubu ve čtyřhře i mixu.

Foto: Sport.cz

Ioana Simionová během svatby s Iliem Nastasem.

Jako jeden z prvních na světě podepsal sponzorskou smlouvu s firmou Nike. Milovaný rebel, který také coby někdejší reprezentant armádního klubu Steaua Bukurešť získal hodnost generálmajora, ale v posledních letech způsoboval spíše nepříjemné kontroverze.

V roli fedcupového kapitána Rumunska se třeba dopustil rasistických narážek na Serenu Williamsovou, na Britku Johannu Kontaovou řval během utkání „zasr*ná děv*o". Nevybíravě se obul i do kapitánky Anne Keothavongové. Kvůli tomu mu i organizátoři Wimbledonu zakázali vstup na slavný turnaj.

Před dvěma roky na sebe zase strhl pozornost, když byl dvakrát během 6 hodin zadržen policií a opilý ujížděl hlídce.

Reklama

Související témata: