Hlavní obsah

V sezoně budu pokračovat až v září na antuce, plánuje Djokovič

Bělehrad

Světová tenisová jednička Novak Djokovič zvažuje, že pokud se bude skutečně konat, vynechá na začátku září grandslamové US Open a bude hrát až na přeloženém Roland Garros. Třiatřicetiletý Srb v minulých dnech označil omezení plánovaná pro konání newyorského grandslamu za extrémní a neobhajitelná.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Novak Djokovič

Článek

"Většina hráčů, s kterými jsem mluvil, se ke startu na US Open staví negativně. Pro mě osobně to vypadá v současnosti tak, že budu v sezoně pokračovat až v září na antuce," řekl Djokovič srbské televizi RTS.

Profesionální tenisová sezona se zastavila kvůli koronavirové pandemii v březnu a nerozběhne se dřív než v srpnu. Pařížské Roland Garros, jež mělo původně vyvrcholit minulý víkend, bylo přeloženo na druhou polovinu září. Londýnský Wimbledon byl poprvé od druhé světové války zrušen, organizátoři US Open stále oficiálně počítají se startem turnaje 31. srpna.

Pokud se ve Flushing Meadows bude hrát, čeká tenisty řada omezení. Například čtrnáctidenní karanténa pro ty, kteří přicestují do USA ze zahraničí. Limitovaný přístup na tréninkové kurty a povolení jít na zápasy jen s jednou osobou doprovodu. Omezený pohyb po New Yorku, nutnost zůstat ve čtvrti Queens a zákaz cest na atraktivní Manhattan. "To jsou poměrně extrémní podmínky. Nemyslím si, že to je obhajitelné," řekl Djokovič.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori