Hlavní obsah

Kyrgios se pustil do ATP. Podle něj je sobecká

Praha

Hrát grandslamové US Open, nebo ho raději zrušit? Názory hvězdných hráčů se hodně liší. Třeba Novaku Djokovičovi se nelíbí přísná opatření, která by během slavné akce fungovala a uvažuje o tom, že začne hrát až po tomto grandslamu. Nick Kyrgios pak Tenisovou asociaci profesionálů ATP kritizuje, jak je v této době sobecká.

Foto: Sport.cz

Nick Kyrgios.

Článek

Slavné US Open by mělo v New Yorku odstartovat poslední srpnový den. Tedy pokud se uskuteční. Pořadatelé turnaje přicházejí s různými opatřeními, se kterými řada tenistů nesouhlasí. Třeba Novaku Djokovičovi přijdou příliš omezující a Srb proto zvažuje, zda vůbec na turnaj dorazí. Účastí si nejsou jistí ani Rafael Nadal a Simona Halepová.

S konáním turnaje pak nesouhlasí Nick Kyrgios. Australskému bouřlivákovi přijde, že Tenisová asociace profesionálů hledí příliš na sebe. V době koronaviru a demonstrací, které se teď ve Spojených státech amerických konají kvůli rasismu, si myslí, že by měl jít tenis trochu stranou.

„ATP usiluje o to, aby letošní US Open proběhlo. To mi přijde, vzhledem k tomu, co se teď děje, sobecké,“ uvedl Kyrgios na sociálních sítích. „Samozřejmě, že hovořím o pandemii i nepokojích. Společně musíme tyto problémy překonat a potom se můžeme vrátit k hraní tenisu. To je můj názor,“ dodal čtyřicátý hráč světa.

Turnaje jsou přerušeny do začátku srpna. French Open zatím pořadatelé přesunuli na přelom září a října, Wimbledon byl zrušen úplně. O US Open by mělo být jasno během několika dní. Hráči a hráčky se teď mají možnost ke všemu vyjádřit.

Reklama

Související témata: