Hlavní obsah

Hewitt si může po dvou letech zahrát finále

HOUSTON

Jedno vítězství dělí v Houstonu bývalou světovou jedničku Lleytona Hewitta od postupu do finále turnaje ATP, v němž by si zahrál po více než dvou letech. Australský tenista se v pátek probojoval do semifinále, když porazil 6:3 a 6:4 Španěla Guillerma Garciu-Lopeze.

Článek

Hewitt bojoval o titul naposledy předloni v březnu v Las Vegas, kde vyhrál. Loni i vinou zdravotních potíží přišel po deseti letech o sérii, během níž zvítězil v každé sezóně alespoň na jednom turnaji. Po loňské operaci kyčle nyní osmadvacetiletý Australan znovu šplhá vzhůru, v žebříčku mu momentálně patří 88. místo.

Čtvrtfinálový duel s Garciou-Lopezem mohl ukončit dříve, ale soupeř se za stavu 5:1 pro Hewitta ve druhém setu ještě vzepřel. "Od stavu 3:2 v prvním do 5:1 ve druhém setu jsem hrál skvěle. On tam pak začal lítat, protože neměl co ztratit, takže bylo obtížné to skončit," konstatoval někdejší vítěz Wimbledonu a US Open.

Jeho dalším soupeřem na cestě za 27. turnajovým titulem bude o sedm let mladší Rus Jevgenij Koroljov, který vyřadil Argentince Guillerma Caňase. V případě úspěchu v semifinále si Hewitt připíše 498. vítězný zápas na okruhu ATP, zatímco Koroljov jich má na kontě zatím 50.

Podobně jsou na tom aktéři druhého semifinále Němec Björn Phau a Američan Wayne Odesnik, kteří spolu budou hrát o první finále v kariéře.

Pokud by Hewitt v Houston vyhrál, přiblížil by se bezprostředně hranici 500 vítězství. Tuto metu z aktivních hráčů překonali jen Švýcar Roger Federer (634) a Španěl Carlos Moya (573).

HOUSTON:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Phau - Haas (oba Něm.) 6:3, 3:6, 6:3, Koroljov (Rus.) - Caňas (Arg.) 2:6, 6:3, 6:4, Hewitt (Austr.) - Garcia-Lopez (Šp.) 6:3, 6:4.
Semifinálové dvojice:
Koroljov - Hewitt, Odesnik (USA) - Phau.
PONTE VEDRA BEACH:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (2-Dán.) - Hantuchová (SR) 6:2, 6:2, Vesninová (Rus.) - Cibulková (3-SR) 7:5, 6:7 (5:7), 6:3.
Semifinálové dvojice:
Petrovová (1-Rus.) - Wozniaková (5-Kan.), Wozniacká - Vesninová.

Reklama