Hlavní obsah

Ósakaová vytvořila módní roušky pro charitativní účely. A sklízí úspěchy!

Praha

Ani v době koronavirové krize dvojnásobná grandslamová šampionka Naomi Óskaová nezahálí. A stejně jako na kurtech i ve své nové "profesi" sklízí úspěchy. Spolu se svou sestrou Mari navrhla limitovanou edici roušek, které se téměř okamžitě vyprodaly. Výtěžek z prodeje tenistka věnovala ve prospěch znevýhodněných mladých lidí v rodném Japonsku a už pracuje na další várce momentálně vyprodaných roušek.

Foto: Sport.cz

Naomi Ósakaová se dokáže prosadit i mimo tenisové kurty

Článek

"V USA jsem viděla, jak všichni nosí ty stejné chirurgické roušky, a uvědomila jsem si, že v Japonsku už předtím, než nastala tahle situace, lidi používali roušky, které byly celkem elegantní," řekla dvaadvacetiletá tenistka v rozhovoru pro magazín Vogue.

"Takže jsem chtěla vytvořit roušky, které by nebyly jen pro ochranu, ale mohly by být i módním doplňkem," dodala bývalá světová jednička.

Její starší sestra Mari, jíž patří v pořadí WTA 305. místo, pomáhala s výběrem designu. Tenistky se nechaly inspirovat zvířátky ze svých oblíbených kreslených filmů a stylem japonských anime.

"Nechápu, proč se z nošení nebo nenošení roušek stává politické téma. Měli bychom ji nosit všichni, i proto by mohly být zároveň módní a roztomilé," uvedla Mari Ósakaová.

Reklama

Související témata: