Hlavní obsah

Hangár české hvězdě nesvědčil, Kvitová ve finále podlehla Svitolinové

Berlín/Praha
Aktualizováno

Petra Kvitová spanilou jízdu exhibičním turnajem v Berlíně i triumfu nedotáhla. Ve finálovém duelu hraném na tvrdém povrchu v areálu bývalého letiště Tempelhof podlehla světové pětce Ukrajince Elině Svitolinové po setech 6:3, 1:6 a 5:10.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Petra Kvitová finálový zápas v netradičních kulisách nezvládla

Článek
Fotogalerie

Zatímco Petra Kvitová nedala svým předchozím soupeřkám Petkovicové a Bertensové na trávě na stadionu Steffi Gráfové šanci, v netradičních kulisách hangáru bývalého letiště se odehrával trochu jiný příběh.

Jak Kvitová, tak Svitolinová, začaly utkání velmi rozpačitě, když v prvních šesti hrách si dohromady hned pětkrát prolomily servis.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Netradiční kulisy finálového duelu mezi Petrou Kvitovou a Elinou Svitolinovou

Boj obou hráček s podáním nakonec lépe zvládla Petra Kvitová, která se rychleji přizpůsobila specifickým podmínkám finálového duelu a úvodní sadu získala nad Svitolinovou za 43 minut v poměru 6:3.

Druhou sadu začala ale mnohem lépe světová pětka. Svitolinová šla rychle do vedení 3:0. A Ukrajinka už náskok nepustila. Kvitové prorazila servis i podruhé a sadu získala hladce 6:1.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Petra Kvitová gratuluje své přemožitelce Elině Svitolinové

A vítězka Turnaje mistryň z roku 2018 kralovala i v supertiebreaku, který měla od začátku ve svých rukou a nakonec ho získala v poměru 10:5 a celý zápas pak hodinu a osmadvacet minut vyhrála 2:1 na sety.

Kvitová bude mít šanci na reperát. V sobotu se zapojí opět na Tempelhofu i do druhého berlínského turnaje, její semifinálovou soupeřkou bude vítězka německého duelu mezi Petkovicovou a 1260. hráčkou světa Alexandrou Vecicovou.

Exhibiční turnaj v Berlíně (tvrdý povrch):
Finále:
Svitolinová (Ukr.) - Kvitová (ČR) 3:6, 6:1, 10:5

Reklama