Hlavní obsah

Skvělá Strýcová! Premiérovou výhru v Tipsport Elite Trophy slaví Růžový tým

Aktualizováno

Po dvou triumfech týmu Karolíny Plíškové se ve třetím díle charitativního tenisového turnaje Tipsport Elite Trophy raduje z celkového triumfu 9:3 poprvé výběr soupeřek. Růžový celek zastupující kapitánky Barbory Strýcové měl na Štvanici na Černý tým Plíškové již po víkendu nedostižný náskok (7:1) a tak v pondělních zbývajících zápasech třetího turnaje už šlo výběru kolem úřadující české tenisové jedničky již jen o zmírnění výše prohry.

Kristýna Plíšková porazila na Tipsport Elite Trophy Švýcarku VögeleovouVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Z náskoku v  pondělí ukrojila Kristýna Plíšková, která zdolala Švýcarku Stefanii Vögeleovou 6:1, 6:4, jenže pak Markéta Vondroušová nestačila na Polku Igu Šwiatekovou (6:7, 0:6). Alespoň na stávajících 3:8 vylepšila skóre Karolína Muchová díky výhře 6:3, 6:2 nad Viktórií Kužmovou ze Slovenska, ale definitivní podobu výsledku dala závěrečná čtyřhra.

Kristýna Plíšková zasáhla zatím do všech devíti hracích dnů Elite Trophy. Po výhře nad Vögeleovou, k níž si pomohla i devíti esy, si pochvalovala, že se po čtyřdenní dovolené v Chorvatsku její hra na Štvanici každým dnem zlepšovala. I když nebyla nadšená, že měla znovu náročný program. "Popravdě jsem teď nějak extra hrát nechtěla, ale jelikož ségra nebyla ready a já nějakou kvalitu mám, tak vždycky to na mě nějak padlo," poznamenala.

Co říkala Kristýna Plíšková po výhře nad Stefanií Vögeleovou v Praze na Tipsport Elite Trophy?Video: O2 TV Sport

Finalistka loňského Roland Garros Vondroušová podruhé na Štvanici dostala kanára. Po jasné prohře 0:6 a 4:6 se světovou osmičkou Belindou Bencicovou tentokrát nestačila ani na devatenáctiletou Šwiatekovou, která je v páté desítce světového žebříčku. V prvním setu ještě dotáhla manko 0:4 a vynutila si tie break, ale v něm uhrála jen dva míčky a druhou sadu ztratila s nulou.

Sestřih utkání Vondroušová - ŠwiatekováVideo: O2 TV Sport

Muchová v sobotu výhrou nad Polkou Swiatekovou třetí díl Tipsport Elite Trophy zahájila a v pondělí rovněž dovedla závěrečnou dvouhru proti Slovence Kužmové k vítěznému konci. Konečnou podobu výsledku dal debl, v němž favorizovaná dvojice Strýcová, Bencicová udolala pár Martincová, Kristýna Plíšková 3:6, 6:3 a 10:6. Zkušená bývalá světová jednička ve čtyřhře Strýcová, která v roli kapitánky tentokrát nahradila Petru Kvitovou (startovala na exhibici v Berlíně), tak přispěla k triumfu svých barev ve 3. dílu turnaje čtyřmi body.

Ani do pondělních závěrečných bojů nezasáhla kapitánka Černého týmu Karolína Plíšková, kterou stále trápí poraněné zápěstí. Kvůli němu už při minulé zastávce v Prostějově odehrála jen jednu čtyřhru.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kristýna Plíšková na turnaji Tipsport Elite Trophy v Praze.

Čtvrtý díl má zatím termín od 7. do 9. srpna a za dějiště opět štvanický ostrov. Ve stejném týdnu by měla být restartována i mezinárodní sezona.

Sestřih utkání Muchová - KužmováVideo: O2 TV Sport

Iga Šwiateková po vítězství nad Markétou VondroušovouVideo: O2 TV Sport

Belinda Bencicová o své účasti v Praze na Elite Trophy.Video: O2 TV Sport

Třetí díl charitativního tenisového turnaje družstev žen Tipsport Elite Trophy - Praha (tvrdý povrch):
Černý tým - Růžový tým 3:9
Kristýna Plíšková (ČR) - Vögeleová (Švýc.) 6:1, 6:4
Vondroušová (ČR) - Šwiateková (Pol.) 6:7 (2:7), 0:6
Muchová (ČR) - Kužmová (SR) 6:3, 6:2
Martincová, Kristýna Plíšková (obě ČR) - Bencicová, Strýcová (Švýc./ČR) 6:3, 3:6, 6:10

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner