Hlavní obsah

Dluhy, dluhy, dluhy! Mizérie tenisové legendy se prohlubuje

Berlín/Praha

Finanční situace tenisové legendy Borise Beckera, kterou si způsobil nákladným životem a mizernými investicemi, je čím dál horší. V insolvenčním řízení trojnásobného wimbledonského vítěze byly podle informací německých médií nyní plně uznány nároky někdejšího Beckerova obchodního partnera Hanse-Dietera Clevena ve výši 37,7 milionu eur (přes miliardu korun).

Foto: Profimedia.cz

Vysoké dluhy tíží bývalou tenisovou hvězdu Borise Beckera.

Článek

Na Beckera vyhlásil bankrot soud v Londýně v roce 2017 kvůli nesplacené půjčce ve výši 3,5 milionu eur (90,2 milionu korun) od soukromé banky Arbuthnot Latham & Co z roku 2015. Do insolvenčního řízení se následně přihlásil i Beckerův bývalý obchodní partner s mnohem vyšší pohledávkou.

„Můj klient nikdy neobdržel částky nárokované panem Clevenem, proto je tento nárok zcela neopodstatněný," hájil Beckera jeho advokát Christian-Oliver Moser. Tribunál to ale vidí jinak a lhůta pro vznesení námitky z Beckerovy strany již údajně vypršela.

Boris Becker opakovaně říká nepravdy, všechny pokusy o nalezení přátelského řešení ztroskotaly na jeho nespolehlivosti. Je mi líto, že to zašlo takhle daleko," říká 77letý byznysmen Cleven na adresu bývalé tenisové superstar.

Foto: Sport.cz

Boris Becker.

Dvaapadesátiletý Becker v rámci insolvenčního řízení uspořádal loni s cílem umořit část dluhů internetovou aukci, v níž dražil více než osm desítek předmětů ze své oslnivé kariéry, např. i trofej ze vítězství na US Open 1989, kde ve finále porazil Ivana Lendla. Výtěžek se nakonec vyšplhal přes 750 000 eur (více než 19 milionů korun).

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 17 : 15
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová