Hlavní obsah

Halepová musela do karantény. Je ohrožena i její účast v Praze?

Palermo (Itálie)

Tenisový turnaj v Palermu zřejmě kvůli opatřením proti šíření koronaviru přijde o svou největší hvězdu Simonu Halepovou z Rumunska. Italský ministr zdravotnictví totiž v pátek oznámil, že lidé přijíždějící do země z Rumunska a Bulharska budou muset na 14 dnů do karantény.

Foto: Sport.cz

Simona Halepová.

Článek

V Palermu se hraje od 3. srpna a tamní Ladies Open bude prvním profesionálním turnajem po téměř pětiměsíční pauze. Dvojnásobná grandslamová vítězka a bývalá světová jednička Halepová měla být na Sicílii hlavní favoritkou, stejně jako o týden později v Praze, kde také organizátorům přislíbila účast. Ta snad i přes znovu se zpřísňující opatření nebude ohrožena.

Ředitel turnaje v Palermu Oliviero Palma uvedl, že se pokusí u ministra Speranzy získat pro balkánské tenistky v čele s Halepovou výjimku. Turnaj se podle něj bude konat za přísných hygienických podmínek, všechny hráčky se před odletem do Palerma podrobí testům na covid-19, další kontroly budou následovat po příletu a poté po čtyřech dnech.

"Jsme přesvědčeni, že zdravotní pokyny zavedené WTA jsou tak přísné, že zajistí bezpečnost a zdraví nejen sportovců, ale i všech pracovníků na akci. Jsem si jistý, že jsou splněny všechny nutné podmínky k tomu, aby bylo možno dát výjimku tenistkám z Rumunska nebo Bulharska, aby nemusely do karantény a tedy i odříct účast," uvedl šéf turnaje Palma.

Reklama