Hlavní obsah

Grandslamový vítěz otočil. Mentálně se připravuji na US Open, hlásí

Londýn/Praha

Andy Murray mění názor. Britský tenista nedávno šokoval své fanoušky, když prohlásil, že se na grandslamech už neukáže a blíží se jeho pověšení rakety na hřebík. Teď to ale vypadá, že je vše jinak. „Mentálně jsem se začal připravovat na US Open,“ přiznal trojnásobný grandslamový vítěz.

Foto: Sport.cz

Andy Murray.

Článek

O pověšení rakety na hřebík mluvil Andy Murray už loni, když ho trápila kyčel a šel s ní na operaci. Teď o svém odchodu z kurtů hovořil zase. Avšak ani tentokrát by ještě svá slova nemusel dodržet. Trojnásobný grandslamový vítěz totiž nedávno prohlásil, že si není jistý, jestli se po tak dlouhé pauze dokáže ještě vrátit.

„Myslel jsem, že se ještě můžu na grandslamu ukázat, ale pandemie mi mou možnost vzala. Na špičkový tenis jsem už starý,“ tvrdil před několika dny Murray. Teď to ale vypadá, že vítěz šestačtyřiceti turnajů změnil názor a přeci jen se na kurtech ještě objeví a ukáže své umění. I na grandslamech.

US Open by mělo startovat za přísných hygienických opatření již za měsíc a vítěz Turnaje mistrů z roku 2016 by na něm neměl chybět. „Před takovými čtyřmi týdny jsem byl k tomuto grandslamu hodně skeptický. V určité chvíli jsem se ale začal mentálně připravovat a plánovat účast,“ uvedl Murray na webu BBC.

Britský tenista se po potížích s kyčlí vrátil na kurty loni v létě. Na podzim vyhrál turnaj, avšak při Davis Cupu se opět zranil. Od té doby rehabilitoval. Nyní si na domácí půdě vyzkoušel turnaj, který uspořádal jeho bratr Jamie. Dostal se do semifinále, ve kterém nestačil na pozdějšího vítěze Daniela Evanse.

Reklama