Hlavní obsah

Pamatujete na dvě dívky, co si pinkaly přes střechu? Federer si vzpomněl a udělal jim obrovskou radost

Janov/Praha

Dvě italské tenistky Vittoria a Carola v dubnu natočily video, které zbořilo internet. Během karantény na něm dvě mladé hráčky předváděly trénink na střechách domů v oblasti Ligurie nedaleko Janova. Jejich počínání zaznamenal i Roger Federer. Legendární Švýcar nedávno obě dívky navštívil a jejich povedený kousek na střeše si s nimi zopakoval.

Foto: Sport.cz

Švýcarský tenista Roger Federer navštívil dvě mladé tenistky, které se během karantény proslavily tréninkem na střeše.

Článek

Třináctiletá italská tenistka Vittoria a jedenáctiletá Carola se během karantény v důsledku pandemie koronaviru nemohly dočkat momentu, až se vrátí na kurty a budou moci naplno trénovat. Své čekání si krátily výměnami v hodně nezvyklém prostředí.

Jejich originální nápad přitom zaznamenal celý sportovní svět a s ním i tenisový matador a dvacetinásobný grandslamový šampion v singlu Roger Federer. Ten si pro ně připravil obrovské překvapení, nedávno holčiny navštívil a neobvyklou střešní výměnu s nimi zopakoval.

Dívky měly z návštěvy tenisového velikána pochopitelně obrovskou radost. „Federer je můj nejoblíbenější hráč. Líbí se mi, jaký je na kurtu. Je vždy koncentrovaný," říká na videu Vittoria.

„Chtěla bych mít eleganci jako Federer a sílu jako Nadal," nechala se slyšet druhá dívka. To se jí možná brzy splní. Federer totiž v závěru reklamního videa od známé italské potravinářské firmy oběma tenistkám doporučil, aby si zabalily kufry, protože jim zařídil letní kemp v Akademii Rafaela Nadala.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori