Hlavní obsah

Erraniová - Kr. Plíšková 3:6, 6:4, 6:3Plíšková přes slibný začátek vypadla

Palermo
Aktualizováno

Tenistka Kristýna Plíšková prohrála v druhém kole turnaje v Palermu přes slibný začátek s Italkou Sarou Erraniovou po dvou hodinách 6:3, 4:6, 3:6. Po nečekaně brzkém vyřazení nasazené dvojky Markéty Vondroušové se tak s první akcí na okruhu WTA po dlouhé koronavirové pauze rozloučila i druhá Češka.

Článek

Plíšková, jež v nočním utkání prvního kola vyřadila turnajovou trojku Řekyni Marii Sakkariovou, vstoupila do zápasu výborně a za stavu 5:1 si vypracovala první setbol. Situaci si sice trochu zkomplikovala, ale šestý pokus o ukončení sady už využila.

O zisku druhého setu rozhodl jediný brejk, který hned v prvním gamu získala dvojnásobná vítězka turnaje Erraniová. Do rozhodující sady vstoupily obě hráčky ztrátou servisu, pevnější ruku i nervy nakonec prokázala k radosti několika diváků Italka, která je na žebříčku téměř o sto míst níž než 69. hráčka světa Plíšková. Té k postupu do čtvrtfinále nepomohlo ani sedm es.

Erraniová, která v prvním kole vydřela výhru nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou, si díky vítězství v premiérovém vzájemném duelu s Plíškovou udržela šanci na třetí triumf na turnaji. Na antuce v Palermu se radovala v letech 2008 a 2012.

Tenisový turnaj žen v Palermu (antuka, dotace 163 103 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Erraniová (It.) - Kristýna Plíšková (ČR) 3:6, 6:4, 6:3
Ferróová (Fr.) - Alexandrovová (8-Rus.) 7:5, 6:2
Sasnovičová (Běl.) - Paoliniová (It.) 6:0, 6:2
Cocciarettová (It.) - Vekičová (6-Chorv.) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata: