Hlavní obsah

Plíšková je v Praze v semifinále! Kdo tam na ni čeká?

Praha
Aktualizováno

Česká tenistka Kristýna Plíšková si na turnaji WTA v Praze zahraje o finále. K vítězství ve čtvrtfinále jí přitom stačilo vyhrát jen dva gamy, protože Rumunka Ana Bogdanová si při snaze o doběhnutí stopbalu poranila sval a duel musela za svého vedení 5:2 v první sadě skrečovat. Její soupeřkou v boji o finále bude třetí nasazená Elise Mertensová z Belgie, která porazila Kanaďanku Bouchardovou 6:4, 1:6, 6:4. Světová dvojka Rumunka Simona Halepová porazila Magdalenu Frechovou 6:2, 6:0 a je v semifinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristýna Plíšková bojuje o semifinále.

Článek

Třetí nasazená Mertensová vyřadila někdejší finalistku Wimbledonu Eugenii Bouchardovou. Kanaďanku, která hrála Prague Open na antuce Sparty díky divoké kartě, porazila 6:4, 1:6 a 6:4 a v semifinále si zahraje s Plíškovou.

Ta čtvrtfinále s Bogdanovou nezačala dobře a prohrávala 0:3. Za stavu 1:5 Rumunka podávala na výhru v sadě, ale česká tenistka si vybojovala brejkbol. Poslala při něm míč těsně za síť a Bogdanová si při doklouzávání zhoršila zranění levého stehna, které měla od začátku obvázané.

Po konzultaci s fyzioterapeutkou Bogdanová zápas vzdala a podala Plíškové ruku. Utkání tak skončilo předčasně po osmatřiceti minutách.

"Není to úplně výsledek, který bych chtěla. Když to řeknu blbě, tak bych radši prohrála, než vyhrát takhle, ale jsem v semifinále a to se počítá. Nikdo by si to takhle nepřál, ale to neovlivním. Snad bude brzy v pořádku," řekla Plíšková.

S Mertensovou se utkala dvakrát a oba zápasy se hrály loni. V Dauhá ani na US Open česká tenistka neuhrála ani set. "Bude to hodně těžké a budu muset hrát o hodně lépe než dneska," řekla Plíšková.

Ve dvojici s Lucií Hradeckou hraje semifinále čtyřhry. "Původně jsem debla hrát nechtěla, ale Lucka někoho hledala na poslední chvíli a bylo to spontánní," řekla Plíšková. S Hradeckou jsou nasazené jako dvojky. Do semifinále čtyřhry postoupily nejvýše nasazené Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou.

Turnajová jednička Halepová po dvou třísetových bitvách porazila Polku Magdalenu Frechovou hladce za hodinu 6:2 a 6:0. Příště se utká buď s krajankou Irinou-Camelií Beguovou, nebo se Španělkou Sarou Sorribesovou.

Prague Open okruhu WTA (antuka, dotace 225 500 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále
Bogdanová (Rum.) - Kristýna Plíšková (ČR) 5:2, skreč. Bogdanová
Mertensová (3-Bel.) - Bouchardová (Kan.) 6:4, 1:6, 6:4
Halepová (1-Rum.) - Frechová (Pol.) 6:2, 6:0
Dvouhra - 2. kolo
Beguová (Rum.) - Küngová (Švýc.) 6:7 (3:7), 7:5, 7:6 (9:7)
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Kuděrmětovová, Pavljučenkovová (Rus.) 6:1, 7:6 (7:1).
Čtyřhra - semifinále
Hradecká, Kristýna Plíšková (2-ČR) - Rusová, Zidanšeková (Niz./Slovin.) 6:3, 3:6, 10:4.

Reklama