Hlavní obsah

Tak kvalitní mužský tenis v Praze dlouho nebyl! Wawrinka v čele hladových vlčáků

Praha

Nejkvalitnější mužský tenisový turnaj týdne na okruhu a uprostřed srpna. To tady dlouho nebylo a pokud se uklidní situace s pandemií, tak asi ani v budoucnu nebude. Do hlavního města se na 1. ČLTK Prague Open by Moneta sjela na challenger hodně neobvyklá jména. Stanislas Wawrinka, Ernests Gulbis nebo francouzská deblová star Pierre-Hugues Herbert.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Švýcarský tenista Stanislas Wawrinka v Praze.

Článek

S hodně velkou nadsázkou by se dalo říct, že český tenis na koronavirové pandemii vydělal. A pokud se podíváme do startovní listiny challengeru, který od soboty probíhá na pražské Štvanici, najdeme v ní opravdu zajímavá jména - z nichž jednoznačně ční nad všemi Stanislas Wawrinka. Švýcar, jenž dokázal vyhrát tři grandslamové turnaje a s Rogerem Federerem ovládl čtyřhru na olympijských hrách v Pekingu.

Tenisovou smetánku vítá hotel Don Giovanni, který se tak po české fotbalové reprezentaci, pro kterou je oficiálním hotelem, stal útočištěm také pro mužský tenisový cirkus. A obsazení má k běžnému challengeru opravdu docela daleko. Nizozemec Haase, Lotyš Gulbis nebo vítěz grandslamových turnajů ve čtyřhre Francouz Herbert.

A k tomu česká špička. Teď teprve uvidíme, jestli dojde na slova předsedy tenisového svazu Ivo Kaderky, který nedávno prohlásil, že série přípravných turnajů, která před nedávnem v Tuzemsku proběhla, bude mít na formu Koláře, Forejtka, Veselého a spol. blahodárný účinek.

České mladíky čeká křest ohněm

A právě pro mladé české naděje bude hned úvodní sobotní den těžkou prověrkou. Na zápasy na challengerové úrovni ještě nejsou úplně zvyklí a proto budou jejich soupeři zpravidla favority. Jiřího Lehečku čeká talentovaný Španěl Kuhn, který už úspěšně zápasil na nejvyšších turnajích, navíc je antuka jeho neoblíbenější povrch.

Jonáš Forejtek má los asi nejpřijatelnější. Nizozemec Botic Van De Zandschulp je sice v žebříčku o více než 200 míst před naší nadějí, přesto je i kurzovým favoritem právě člen sportovního klanu Forejtků.

Posledním zástupcem české tenisové školy by v dnešním programu měl být Michael Vrbenský, který právě na přípravných akcích působil hodně sympatickým dojmem. Toho čeká mnohem ostřílenější Daniel Masur z Německa, který si pro změnu zahrál exhibiční turnaje ve své zemi a tak by oba měli být poměrně rozehraní....

Na rozdíl od ženského Prague Open budou moci zápasy mužů navštívit v omezeném množství i diváci a nechat si ujít zápasy Phillipa Kohlschreibera nebo zmiňovaného Stase Wawrinky, to by byla velká škoda.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články