Hlavní obsah

Tenistka Peschkeová se dohodla na čtyřhru se Srebotnikovou

MELBOURNE

Deblistka Květa Peschkeová se před týdnem titulem na turnaji v Brisbane skvěle vrátila po více než půlroční pauze na tenisový okruh WTA, společně s partnerkou Chuang Chia-jung z Tchaj-wanu ale v pátek na Australian Open skončily již ve druhém kole. Nejspíš to byl i jejich poslední společný zápas, česká hráčka by měla od února hrát se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou.

Článek

"Partnerka nehrála na takové úrovni jako v prvním kole. Nemohly jsme dodržet taktiku, kterou jsme měly před zápasem promyšlenou. Bylo hodně nevynucených chyb, soupeřky dobře servírovaly, my jsme se k ničemu nedostaly," řekla Peschkeová spolupracovníkovi ČTK po prohře s australsko-britskou dvojicí Sally Peersová, Laura Robsonová.

S tchaj-wanskou tenistkou se Peschkeová dala dohromady na úvodní dva turnaje sezony. "Na základě listiny volných hráček jsme se nějak domluvily, ale dál nevím, jak to dopadne," řekla Peschkeová. Předběžně je domluvena se Srebotnikovou, bývalou třetí deblistkou světa, která má tři grandslamové tituly ze smíšené čtyřhry. "Vrací se po zranění a nejspíš začneme v únoru," doplnila Peschkeová.

Špatný výrok doktorů

Česká reprezentantka loni od Roland Garros nehrála kvůli nataženým břišním svalům a chybné diagnóze. Lékaři jí řekli, že má únavovou zlomeninu žebra, ale později se ukázalo, že to nebyla pravda. "A tak to byla zbytečná léčba, špatná rehabilitace, proto to trvalo hodně dlouho, než jsem se dala do pořádku," konstatovala tenistka.

V létě oslaví Peschkeová pětatřicáté narozeniny, ale vůbec neuvažovala o tom, že by svoji kariéru uzavřela. Na kurty se vrátit chtěla. "Samozřejmě, cítím se fit a nějakou dobu to ještě zkusím. Mám zkušenosti, tak proč bych je neprodala," řekla vítězka 14 turnajů ve čtyřhře na okruhu WTA, která ještě z Melbourne neodjíždí. Doufá v úspěch s Polákem Marcinem Matkowským ve smíšené čtyřhře.

V případě nominace ráda přijede do Brna na Fed Cup proti Německu (6. a 7. února). "Jsem připravena, ale je to otázka nehrajícího kapitána," řekla třiadvacátá hráčka deblového žebříčku.

Reklama