Hlavní obsah

Co je zas?! Tenisový rapl na kurtu zuřil

Mezi elitními tenisty patří k největším nervákům a vzteklounům, což potvrdil hned v úvodním kole antukového turnaje v Římě. Francouz Benoit Paire hladce prohrál s domácím Jannikem Sinnerem 2:6, 1:6 a zejména ve druhém setu předvedl ostrou slovní roztržku s umpirovým rozhodčím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vztekloun Paire měl výstup s rozhodčím.Video: sntv

 
Článek

Paire měl před startem nedávného US Open pozitivní test na koronavirus, kvůli němuž v New Yorku nemohl startovat. Návrat na kurty mu ale vůbec nevyšel.

Za stavu 2:1 ve druhé sadě chtěl nechat překontrolovat stopu míčku po soupeřově returnu, který byl hlášen jako dobrý, nicméně Francouz reklamoval aut.

„Nemůžu ten míček jít zkontrolovat, protože jsi byl v pohybu, Benoite," vysvětloval sudí. Paire to samozřejmě vehementně odmítal s tím, že ihned hlásil míček jako aut. „Ale ano, pohnul jsi se, viděl jsem to," trval si na svém sudí.

"Proč jsou pravidla vždy pro něj?"

Rozzuřený Paire si v záchvatu vzteku zavolal fyzioterapeuta na ošetření, kterého ale záhy odmítl. Rozmíška pokračoval tím, že arbitr žádal hráče, aby z kurtu odklidil jím odhozenou plastovou lahev. Tu pak tenistka vší silou odpálil ze dvorce raketou.

Další spor obou mužů přišel za stavu 4:1 a 30:15. Paire dal eso z prvního podání, nicméně sudí nechal míček opakovat, protože soupeř nebyl připravený ke hře. „Co je zas? Co to je zase za pravidlo?" rozčiloval se známý bouřlivák.

„Jak dlouho mám jako čekat. Pravidlo říká, že připraven má být servírující. Byl jsem připraven už asi 10 sekund," pokračoval. „Proč se pravidla ohýbají pořád v jeho prospěch," čílil se dál.

Rozhozený Paire už zbytek zápasu odchodil a míček při mečbolu Sinnera už takřka vypustil.

Reklama

Související témata: