Hlavní obsah

Muchová je na billboardech. Pocit? Nic extra, posteskla si tenistka

Praha

Nejlepší výsledek kariéry na US Open, druhý nejlepší na grandslamu. Tenistka Karolína Muchová postupem do osmifinále v New Yorku dokázala, že její plány na usazení ve špičce mají reálné základy. Na přelomu září a října by to ráda potvrdila také v Paříži na French Open a následně i na turnaji WTA v Ostravě (19. - 25.10), jehož se stala tváří.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Tenistka Karolína Muchová před turnajem WTA v Ostravě.

Článek

„New York byl dobrý. Když se mi to rozleželo v hlavě, tak to vidím docela pozitivně. Je mi líto, že jsem nedošla dál, protože tam byla šance. Ale kdybych to osmifinále s Azarenkovou nějak ustřílela, tak bych v dalším kole nemohla chodit," tvrdila Muchová.

V zápase s pozdější běloruskou finalistkou si totiž zranila levou nohu. „Měla jsem tam trhlinku ve svalu. Už je to zahojené, ale chce to nějaký čas. Pořád rehabilituju, snad třeba o víkendu už se budu moct konečně sklouznout," popisovala, jak se jí komplikuje příprava před cestou na francouzskou antuku. „Teď je nejdůležitější, aby noha přestala bolet a mohla jsem odletět.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Karolína Muchová hovoří s novináři v Praze po tiskové konferenci k tenisovému turnaji žen J&T Banka Ostrava Open 2020 okruhu WTA kategorie Premier.

Muchová si po návratu z newyorské bubliny oddechla, že už nemusí mít celé dny na obličeji roušku. „Vyrazila jsem na kafe a do restaurace vlastně poprvé po čtyřech týdnech," pousmála se čtyřiadvacetiletá tenistka, které patří 26. příčka ve světovém žebříčku.

Pro organizátory grandslamu na Flushing Meadows ale měla jen slova chvály. „Je to jeden z největších areálů a najednou byl prázdný. Ale nenudily jsme se tam. Mohly jsme si třeba zahrát basket, biliard... Zábava tam určitě byla," řekla Muchová.

Za normálních okolností by podzim strávila tisíce kilometrů od domova, jenže asijská tour byla kvůli koronaviru zrušena a WTA si jako náhradního pořadatele vybrala Ostravu.

„To je jeden z pozitivních důsledků téhle doby. Myslím si, že víc hráček ocení, že Čínu letos vynecháme. Navíc nás čeká turnaj doma, to je paráda. Pro mě je to vlastně za rohem. Doufám, že z (rodné) Olomouce a okolí přijede hodně diváků a povzbudí mě," těší se Muchová.

Pořadatelé akce počítají, že každý den bude moci být v hledišti Ostravar Arény až 5 tisíc diváků. Pokud to tedy situace dovolí.

„Lidi tady mají tenis rádi a užívají si ho, což je dobře i pro nás. Jenom teda není nic extra, že jsem jako tvář turnaje na billboardech," posteskla si momentální česká tenisová čtyřka. Ale na to si vzhledem ke svým výsledkům musí zvykat.

Reklama

Související témata: