Hlavní obsah

Neměl jsem hrát, měl jsem horečku, řekl kašlající Zverev

Na nemoc si stěžoval německý tenista Alexander Zverev po porážce s italským mladíkem Jannikem Sinnerem v osmifinále Roland Garros. Podle svých slov měl před zápasem zvýšenou horečku 38 stupňů Celsia, na kurtu kašlal a nechal si zavolat lékaře i fyzioterapeuta. Všechny dosavadní testy na koronavirus měl negativní, po dnešním vyřazení ve čtyřech setech podstoupí další.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Německý tenista Alexander Zverev si po prohře s Jannikem Sinnerem v osmifinále Roland Garros stěžoval na nemoc.

Článek

"Měl jsem za to, že je to tím zdejším počasím. Neměl jsem příznaky korony. Doufám, že ji nemám. Asi jsem hrát neměl, ale tak nějak jsem doufal, že postoupím ve třech setech," uvedl Zverev, který Sinnerovi podlehl 3:6, 3:6, 6:4, 3:6.

Přitížilo se mu po pátečním vítězství nad jiným Italem Marcem Cecchinatem. "Nemůžu pořádně dýchat a slyšíte můj hlas," řekl německý hráč. Kdy byl naposledy testován na koronavirus, Zverev neuvedl. Organizátoři turnaje později oznámili, že to bylo v úterý a výsledek byl negativní. Zhoršení zdravotního stavu o víkendu s nimi tenista nekonzultoval, sdělili agentuře Reuters.

Podle francouzských opatření proti šíření koronaviru mají osoby s kašlem, bolestí krku a zvýšenou teplotou na sedm dní do izolace a podstoupit test.

Sinner uvedl, že se nebojí, že by mohl po utkání se Zverevem také onemocnět. "Není pozitivní, nebo tak něco. Testovali nás mnohokrát a nijak jsme se nepřiblížili. Měli jsme pořád odstup. Myslím, že horečku v příštích dnech mít nebudu, nebo v to aspoň doufám," řekl devatenáctiletý Ital.

Reklama