Hlavní obsah

Odchodila jsem to, nenašla jsem energii, štvalo Muchovou

Ostrava

Finalistka US Open Viktoria Azarenková favorizovala Karolínu Muchovou. Jenže první vzájemný duel s Elise Mertensovou pro českou tenistku nedopadl slavně. Prohrála 4:6, 2:6 a čtvrtfinále ostravského turnaje si zahraje 24letá Belgičanka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karolína Muchová v utkání proti Elise Mertensové z Belgie.

Článek

„Karolína je doma. I když tu nejsou diváci, je to pro ni známé prostředí," tipovala Azarenková úspěch hráčky z nedaleké Olomouce. V prognózách se ovšem spletla. Muchová měla hned v prvním gamu čtyři brejkboly, ve třetím gamu ještě jeden... Jenže neproměnila žádný a k dalším šancím se nedostala.

„Mohla jsem mít rychlý brejk, měla jsem to na raketě," štvalo domácí hráčku. „Pak už (Mertensová) výborně servírovala a k ničemu mě nepustila," litovala Muchová, kterou promarněné příležitosti psychicky poznamenaly.

„Jsem taková skleslá. Měla jsem v hlavě ty brejky a nechala se tím rozhodit. Mohla jsem víc bojovat, ale nenašla jsem energii. Až mi přišlo, že jsem to odchodila, z čehož teda nemám dobrý pocit. Ještě abych měla...," soukala ze sebe Muchová po svém posledním duelu sezony, ve které odehrála pouhých 15 zápasů na akcích WTA s bilancí 7:8.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karolína Muchová v osmifinále turnaje v Ostravě.

„Měla jsem tam roky, kdy jsem byla zraněná a taky jsem toho moc neodehrála. Ale letos musíme být rády za to, že jsme se na kurty vůbec dostaly. Taky se to mohlo celé zrušit," vykládala osmifinalistka US Open.

Právě do New Yorku odletěla Muchová nejlépe připravená, zapracovala na fyzičce a s koučem Davidem Kotyzou i na technice úderů. Před odletem do USA stihla během koronavirové pauzy i několik exhibičních duelů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karolína Muchová v Ostravě.

„V New Yorku to bylo nejlepší," potvrdila Muchová. „Pak se to ale začalo sekat s tím mým zraněním (stehna). Už jsme toho moc nenatrénovali, spíš jsme to tak lepili."

Osmadvacátá hráčka světa si teď dá trochu volna a pak se porozhlédne, kde by se mohla připravit na další sezónu, která se tradičně rozběhne v lednu Austrálii. „Uvidíme, jak to bude s restrikcemi ohledně cestování. Ale zkusím někam vyletět. Někam bych zmizela na týden nebo dva," plánovala Muchová.

Prostoru pro zlepšení vidí pořád dost. „Tenisově i fyzicky na tom můžu být líp. A mentálně taky," ukázal Muchové duel s Mertensovou. „Hlavně ale věřím, že příští sezona už bude normálnější."

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík