Hlavní obsah

VIDEO: Berdych se utká s Djokovičem. Odpočíval s přítelkyní mezi klokany

Český tenista Tomáš Berdych se poprvé v kariéře probojoval do čtvrtfinále grandslamového Australian Open, v němž vyzve Srba Novaka Djokoviče. Svěřenec kouče Tomáše Krupy si poprvé letos zahraje na centrkurtu Roda Lavera a před velkým zápasem si odskočil do melbournské zoo spolu s přítelkyní Lucií Šafářovou, kterou v Austrálii vyřadila Ruska Zvonarevová.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Tenista Tomáš Berdych po zápase s Verdascem. Teď jej čeká duel s Djokovičem

Článek

Tenisový pár se velmi zblízka setkal s klokany a dalšími zvířecími obyvateli Austrálie. Šestý nasazený hráč turnaje zatím postupoval v Melbourne bez větších problémů a jeho fanoušci nyní doufají, že si pohodu ze zoo přenese i na kurt. Zápas začne v úterý v 9:30 ráno středoevrospkého času a v on-line přenosu jej můžete sledovat na Sport.cz.

Šestý nasazený Berdych sice poprvé postoupil v kariéře na Australian Open do čtvrtfinále, ale nová situace to pro něj není. Loni si zahrál semifinále Roland Garros a největšího úspěchu dosáhl na trávě ve Wimbledonu postupem do finále.

S Djokovičem se Berdych utkal v kariéře pětkrát a čtyřikrát prohrál. Vyhrál jen loni ve Wimbledonu, ale pak na Srba nestačil v Davis Cupu ani na Turnaji mistrů. "Na ty poslední dva zápasy musím zapomenout," řekl Berdych po osmifinále. Naopak doufá, že si vzpomene na výkon z Wimbledonu. "Pokud udržím hru na takové úrovni jako dnes (v osmifinále), bude to dobré. Základem je dodržet vlastní herní plán," řekl Berdych.

V dosavadních čtyřech zápasech na Australian Open ztratil Berdych jen set a porazil hráče hůře postavené na žebříčku. "Teď už nebudu lovnou zvěří, ale sám budu lovcem a na tu změnu se docela těším," usmíval se Berdych před čtvrtfinále.

Úterní program Australian Open (začátek 01:00 SEČ)
Rod Laver Arena: Petkovicová (30-Něm.) - Li Na (9-Čína), Wawrinka (19-Švýc.) - Federer (2-Švýc.), Wozniacká (1-Dán.) - Schiavoneová (6-It.), od 9:30 Berdych (6-ČR) - Djokovič (3-Srb.).

Reklama