Hlavní obsah

Finále Fed Cupu bude možná v Karlových Varech

KARLOVY VARY

Karlovarská KV aréna má šanci stát se dějištěm dalšího významného mezinárodního podniku. Po nedávném úspěšném finále mistrovství světa v basketbalu žen, by se tam mohlo na podzim letošního roku odehrát finále ženského tenisového turnaje Fed Cup.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

KV Aréna v Karlových Varech

Článek

Karlovarskou halu si už byl v pátek prohlédnout předseda Českého tenisového svazu Ivo Kaderka a nešetřil na ni slovy chvály. „Hala včetně zázemí odpovídá všem požadavků. Navíc sklon tribun pro sledování tenisu je ideální,“ řekl po prohlídce Kaderka.

Zda se tam špičkový tenis bude opravdu nakonec hrát, záleží podle něj na několika okolnostech, především pak na úspěšnosti našich tenistek, které se na boj o finále chystají, a příznivém losu, jenž by poslal jejich soupeřky na náš kurt. „Důležité jsou také ekonomické záležitosti,“ poznamenal předseda.

Kaderka rovněž nevyloučil, že v lázeňském městě by se mohly hrát i některé zápasy Davis Cupu.

Primátor Karlových Varů Petr Kulhánek (KOA) šanci na sportovní zviditelní města vítá. Magistrát by podle něj akci mohl podpořit například levnějším pronájem haly, nebo poskytnutím finančního grantu. „Možná bychom nabídli obě možnosti,“ poznamenal primátor.

Reklama

Související témata: