Hlavní obsah

WTA chce začít sezonu 4. ledna, ale mimo Austrálii

Nová sezona by tenistkám měla začít už 4. ledna, ale oproti zvyklostem mimo Austrálii. Tam kvůli pandemii koronaviru panují přísná opatření a je povinná dvoutýdenní karanténa, proto vedení WTA hledá možnost, že by tenisový rok začal na jiném kontinentu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karolína Plíšková v zápase proti Barboře Strýcové

Článek

Úvodní grandslam Australian Open by měl podle šéfa turnaje začít až 8. února, tedy o tři týdny později než obvykle. S jeho konáním šéf WTA Steve Simon počítá, byť termín podle něj není vůbec jasný. Jednání s vládou o podmínkách stále pokračují.

"Očekáváme, že Australian Open bude. Samozřejmě bude povinná karanténa, což nám komplikuje celý lednový měsíc. Proto hledáme nejlepší řešení, jak začít v prvním lednovém týdnu jinde než v Austrálii," řekl Simon agentuře Reuters.

Podle jeho představ by sezona WTA Tour začala přesně za měsíc. Letos hostily úvodní turnaje od 6. ledna Brisbane, kde obhájila titul Karolína Plíšková, čínský Šen-čen a novozélandský Auckland. Tam ale platí podobně striktní opatření po příjezdu do země, aby se riziko nákazy nemocí covid-19 snížilo.

"Věřím, že v lednu sezonu zahájíme, poté se přesuneme do Austrálie a pak prožijeme skvělý rok," dodal Simon.

Reklama