Hlavní obsah

Barbora Záhlavová-Strýcová má životní šanci na první zisk titulu WTA

QUÉBEK

Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová je blízko od největšího úspěchu své kariéry. Na turnaji v kanadském Québeku porazila v semifinále Nizozemku Michaellu Krajickovou 6:4, 6:3 a má velkou šanci získat vůbec první titul na okruhu WTA. Její finálovou soupeřkou bude nenasazená Novozélanďanka Marina Erakovicová.

Foto: ČTK/AP

Barbora Záhlavová-Strýcová se raduje z vítězství.

Článek

Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová zatím na turnaji Bell Challenge ztratila ve čtyřech zápasech jediný set, ve druhém kole musela otáčet duel s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou. Krajickovou v prvním vzájemném utkání porazila za hodinu a 43 minut a ve finále se představí podruhé v kariéře. Zatím se jí to povedlo jen loni v Praze, kde podlehla Maďarce Ágnes Szávayové.

"Necítila jsem se úplně tak dobře jako včera (v zápase proti krajance Andree Hlaváčkové), ale zachovala jsem klid a klapalo to," řekl Záhlavová-Strýcová. "Michaella nepodávala tak dobře, jak se jí to dařilo dosud," poznamenala k pěti ztrátám servisu své soupeřky. Sama o podání přišla třikrát, dalších deset brejkbolů odvrátila.

Byla by šťastná za dvě kola

"Na finále jsem tu nemyslela, byla bych šťastná za jedno dvě kola. Ale hraju tu velmi uvolněně, mám za sebou moc pěkné zápasy," dodala.

O dva roky mladší Erakovicová si zahraje o titul úplně poprvé, zatím byla jen třikrát v semifinále. V Québeku už zvládla třetí třísetovou bitvu a po dvouapůlhodinovém maratónu vyřadila nasazenou trojku Tamiru Paszekovou z Rakouska 2:6, 7:5, 6:4. Ve dvou setech se Novozélanďanka vypořádala zatím jen s turnajovou jedničkou Danielou Hantuchovou ve čtvrtfinále (dvakrát 6:4).

Tenisový turnaj žen v Québeku (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Záhlavová-Strýcová (6-ČR) - Krajicková (Niz.) 6:4, 6:3, Erakovicová (N. Zél.) - Paszeková (3-Rak.) 2:6, 7:5, 6:4.

Reklama

Související témata: