Hlavní obsah

Zranění prvního tenisty světa Djokoviče není vážné

BĚLEHRAD

Zranění Novaka Djokoviče, kvůli kterému první tenista světa nedohrál semifinále Davisova poháru s Argentinou, není vážné. Čtyřiadvacetiletý Srb má podle agentury AP natržený zádový sval a čeká ho odpočinek.

Foto: Novak Djurovič, Reuters

Zraněný srbský tenista Novak Djokovič leží na kurtu při daviscupovém duelu s Argentinou.

Článek

Djokovič kvůli zdravotním potížím vynechal páteční dvouhry a v neděli po ztrátě prvního setu v tie-breaku skrečoval ve druhé sadě zápas s Juanem Martínem del Potrem. Argentina díky tomu postoupila do finále, Srbsko naopak přišlo o možnost trofej obhájit.

Podle prvních zpráv hrozila Djokovičovi minimálně čtyřtýdenní pauza. "Není to tak vážné, jak jsme si mysleli. Mám částečně natržený sval v zádech, na vyléčení bude stačit odpočinek," řekl Djokovič, který s Del Potrem utrpěl teprve třetí porážku v sezoně, navíc podruhé po finále v Cincinnati po skreči. Jako jediný ho dokázal porazit v zápase odehraném až do konce Švýcar Roger Federer v semifinále Roland Garros.

Zraněný srbský tenista Novak Djokovič v péči fyzioterapeuta při davoscupovém duelu s Argentinou.foto: Reuters/Novak Djurovič

"Měl jsem se zády problémy už na US Open, v průběhu turnaje se bolest zhoršovala. Ve finále proti Nadalovi jsem cítil ostrou bolest, ale naštěstí se mi to podařilo překonat a vyhrát. Sem (na Davis Cup) jsem dorazil pozdě a nestihl jsem se připravit," uvedl srbský tenista.

Djokovič nejspíš vynechá nejbližší turnaje v Šanghaji a Pekingu. "Pak už bych měl být v pořádku. Každopádně se chci pořádně doléčit, takže nebudu předpovídat, jak dlouhou si dám pauzu," prohlásila světová jednička, která prý chce zdravotní přestávku využít i ke svatbě s dlouholetou partnerkou Jelenou Rističovou.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík