Hlavní obsah

Murray odstoupil z Turnaje mistrů, proti Berdychovi nastoupí Tipsarevič

LONDÝN

Domácí miláček Andy Murray na Turnaji mistrů končí. Třetího hráče světového žebříčku nahradí v britské metropoli Srb Janko Tipsarevič, který se tak stane druhým soupeřem českého reprezentanta Tomáše Berdycha. Zápas začíná ve středu krátce po patnácté hodině.

Foto: Tan Sang, ČTK/AP

Skotský tenista Andy Murray na Turnaji mistrů

Článek

Murray si nechal protahovat tříslo už v úvodním utkání proti Španělu Davidu Ferrerovi. Zápas sice dohrál, ale prohrál. Skot dnes dopoledne netrénoval a přiznal, že zvažuje odstoupení z prestižního turnaje. To novinářům skutečně oznámil na tiskové konferenci v podvečer.

Skotský tenista Andy Murray se nechává ošetřovat v utkání proti Davidu Ferrerovi.foto: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth

"Neměl jsem dostatek času na to, abych se dal do pořádku," řekl Murray. "Ve své hře jsem nedokázal najít nic pozitivního, protože v pondělí (proti Ferrerovi) jsem se na kurtu cítil opravdu nešťastně. Hru jsem si vůbec neužíval. Tohle je jeden z nejlepších turnajů sezóny. Jeden z těch, na které se nejenom já, ale i všichni ostatní těšíme," dodal čtyřiadvacetiletý Murray.

"Ale já tu ze sebe maximum vydat nemůžu. Podvědomě jsem cítil, že není všechno v pořádku, ale vždycky to chce člověk alespoň zkusit," pokračoval třetí hráč světa s tím, že se chce kvalitně připravit na novou sezónu. "Australian Open je už za šest, sedm týdnů," připomněl nabitý tenisový kalendář.

Srbský tenista Janko Tipsarevičfoto: ČTK/AP/Dmitrij Lovetsij

Na bledě modrý kurt se tak ve středu proti Tomáši Berdychovi postaví Srb Janko Tipsarevič. Bělehradský rodák je Berdychův neoblíbený soupeř. Z předchozích pěti zápasů se radoval Čech z výhry jen jednou. Poslední vzájemný duel je však starý jen několik dní. Berdych Tipsareviče porazil na turnaji série Masters v Paříži.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík