Hlavní obsah

Tenisovou jedničku Wozniackou trénuje bývalý kouč Jankovičové

KODAŇ

Světová tenisová jednička Caroline Wozniacká představila nového trenéra, kterým se stal Španěl Ricardo Sánchez. Po srpnovém ukončení spolupráce s otcem Piotrem se Dánka chystá na novou sezonu pod dohledem bývalého trenéra Srbky Jeleny Jankovičové, kterou dovedl v létě 2008 k prvnímu místu v žebříčku.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Dánská tenistka Caroline Wozniacká

Článek

"Byl to dobrý nápad angažovat Rickyho," prozradila dánskému deníku Ekstra Bladet jednadvacetiletá Wozniacká, které v žebříčku šlape na paty Petra Kvitová. Na přípravě dánské tenistky by se měl Sánchez podílet společně s jejím otcem, podle médií ji budou trénovat oba.

Španělský kouč spolupracoval s Jankovičovou v letech 2007 až 2010 a v srpnu před třemi lety ji dovedl na post světové jedničky. "Známe ho moc dobře a on mě taky. Viděl spoustu mých zápasů, vždyť proti mě vymýšlel taktiku. A taky zná spoustu ostatních holek," řekla Wozniacká.

Jejich společným cílem bude poprvé vyhrát grandslam. Turnajových titulů má Dánka na kontě 18, na grandslamovém turnaji však došla nejdále do finále US Open v roce 2009.

"Splnil se mi sen. Přesně tak se musel cítit Pep Guardiola, když mu dovolili trénovat Barcelonu," prohlásil španělský kouč, který se snažil prosadit jako hráč, ale později založil akademii a trénoval několik Španělů i úspěšného Chilana Nicolase Massua.

Reklama

Související témata: