Hlavní obsah

Další operace! Britské tenistce Robsonové hrozí konec kariéry

Londýn/Praha

V roce 2008 vyhrála juniorku ve Wimbledonu, o pět let později na grandslamovém Australian Open jako osmnáctiletá teenagerka šokovala ve 2. kole výhrou nad wimbledonskou vítězkou Petrou Kvitovou. Nadějně se rozjíždějící sportovní dráhu však přerušily zdravotní komplikace. Někdejší supertalent světového tenisu Laura Robsonová v současné době kvůli zdravotním problémům už řadu měsíců nehraje a navíc se obává, že její kariéra předčasně skončí. V sedmadvaceti letech má za sebou už třetí operaci kyčle.

Foto: Profimedia.cz

Britskou tenistku Lauru Robsonovou brzdí vleklé zdravotní problémy s kyčlí.

Článek

Poslední zápas sehrála britská tenistka na turnaji ITF v roce 2019, na okruhu WTA dokonce ještě o dva roky dříve ve Wimbledonu. Místo rakety a míčků jsou jejím vybavením berle. Před Vánoci si po delší době vyzkoušela lehký trénink, ale bolest ji znovu zastavila.

„Toužila jsem trénovat dál, ale měla jsem takové bolesti, že operace byla nevyhnutelná. Nyní jsme se s lékaři rozhodli, že dlouhodobá léčba kyčle je důležitější," říká Robsonová a na Instagram vystavila svoji fotografii, na níž se opírá o berle.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Laura Robson (@laurarobson5)

V krátké kariéře to Robsonová nejvýš dotáhla v červenci 2013 na 27. pozici v žebříčku WTA. Největšího úspěchu dosáhla o rok dříve na olympijských hrách v Londýně, kde vybojovali s krajanem Andym Murrayem stříbro v mixu. WTA ji pak vyhlásila Nováčkem roku.

Na podzim roku 2017 prožila šok. V Las Vegas si zašla na country koncert, který se však změnil v krveprolití. Ozbrojený muž tam tehdy postřílel přes padesát lidí a dalších pět set zranil. „Jsem v pořádku," uklidnila tehdy své blízké a fanoušky prostřednictvím sociálních s tím, že to, co ale zažila bylo děsivé.

Další sezona však přinesla zklamání. Když už se jí zase začalo dařit více, přišly problémy s kyčlí. Léčba nezabírala, a tak se Robsonová rozhodla pro chirurgický zákrok. Podobně jako Murray, jenž měl rovněž s kyčlí obdobné problémy a pomohla mu až druhá operace, díky níž se dokázal na okruh vrátit. Robsonová je ale zatím od svého cíle daleko.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Laura Robson (@laurarobson5)

„Opravdu nevím, zda ještě budu někdy tenis hrát. Vše závisí na tom, jak se bude můj zdravotní stav v příštích měsících vyvíjet. Mým cílem je především žít šťastný život, bez bolesti. Celý proces rehabilitací po operacích v posledních letech je psychicky neuvěřitelně stresující," přiznala rodačka z Melbourne.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články