Hlavní obsah

Nadal vyzval tenisty, aby vnímali omezení v širším kontextu

Dvacetinásobný grandslamový šampon Rafael Nadal vyzval tenisové kolegy k pokoře. Přísná opatření v Austrálii, kde se desítky hráčů před úvodním grandslamem sezony ocitli v karanténě na pokoji, by měli vnímat v širší perspektivě. Už jenom možnost přicestovat do Melbourne je vzhledem k přetrvávajícím omezením v Austrálii privilegium.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rafael Nadal vyzval tenisty k větší pokoře

Článek

Asi 1200 lidí se charterovými lety dostalo na tenisové turnaje do Austrálie a většina tenistů má ve čtrnáctidenní karanténě možnost na pět hodin opustit hotelový pokoj a trénovat. V přísné izolaci je 72 hráčů včetně čtyř Čechů, v jejichž letadle byl nakažený pasažér.

Nadal stejně jako ostatní hvězdy bydlí v Adelaide a izolovaných kolegů je mu líto. "Ale když jsme sem jeli, tak jsme věděli, že podmínky budou striktní, protože tato země se s pandemií vyrovnává skvěle. Je normální si trochu stěžovat, ale v širší perspektivě si uvědomíte, co se děje, jak moc lidí po celém světě umírá," řekl hvězdný Španěl televizní stanici CNN.

Tenisté mají vyhlídku, že po izolaci se budou moci vrátit k běžnému tréninku a zúčastnit se přípravných turnajů.

"Svět trpí jako celek, takže si nemůžeme stěžovat. Musíte zůstat trochu pozitivnější. Cítím, že teď jsme privilegovaní lidé, kteří mají šanci dělat svou práci," dodal vítěz Australian Open z roku 2009, který na podzim potřinácté ovládl antukové Roland Garros.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori