Hlavní obsah

Mol, Sörum - Perušič, Schweiner 2:1Perušič se Schweinerem podlehli v Cancúnu v semifinále světovým jedničkám

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem prohráli v semifinále turnaje v Cancúnu se světovými jedničkami Nory Andersem Molem a Christianem Sörumem a o druhý titul na Světovém okruhu si nezahrají. Čeští reprezentanti získali v souboji s trojnásobnými evropskými šampiony první set 21:17, ale v dalších dvou sadách podlehli 14:21 a 9:15.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští beachvolejbalisté David Schweiner a Ondřej Perušič během semifinále (ilustrační foto)

Článek

Na mexickém písku budou hrát vítězové předchozího březnového čtyřhvězdičkového turnaje v Dauhá o třetí místo s Rakušany Martinem Ermacorou a Moritzem Pristauzem, kterým v Cancúnu podlehli v prvním zápase ve skupině.

Perušič se Schweinerem si v pondělí nejprve ve čtvrtfinále po velkém boji ve třech setech poradili s ruskou dvojicí Ilja Lešukov, Konstantin Semjonov. Slibně rozehráli i semifinálový souboj. Mol se Sörumem, kteří hrají na Světovém okruhu poprvé od předloňského září, poprvé v turnaji ztratili úvodní set. Nakonec ale potvrdili roli favoritů.

"Otáčet zápas je vždycky těžké a Češi jsou skvělý tým. Po vítězství v Dauhá jsou na vlně. Hrají výborně a vždycky se proti nim nadřeme. Jsem rád, že jsme to zvládli," uvedl Mol. Se Sörumem porazili nejlepší českou dvojici i předloni ve finále v Ostravě.

O svůj jedenáctý triumf v elitním seriálu si norští volejbalisté zahrají s katarským párem Šaríf Janus, Ahmed Tidžan. "Je to úžasné být ve finále na prvním turnaji v sezoně a po roce, kdy jsme měli nějaké potíže a nemohli trénovat, jak bychom chtěli. Je to neuvěřitelné. Beach nám hodně chyběl a jsme rádi zpátky," řekl Mol.

V Cancúnu se v příštích dnech uskuteční ještě další dva turnaje Světového okruhu, předposlední ze sedmi dílů se bude od 2. června hrát v Ostravě.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Cancúnu (Mexiko):
Muži - play off, semifinále
Mol, Sörum (1-Nor.) - Perušič, Schweiner (10-ČR) 2:1 (-17, 14, 9).

Reklama

Související témata: