Hlavní obsah

Nadal - Tsitsipas 6:4, 6:7, 7:5Nadal v epické bitvě udolal Tsitsipase, světová jednička triumfovala ve Stuttgartu

Stuttgart
Aktualizováno

Rafael Nadal vyhrál podvanácté antukový turnaj v Barceloně. Nejvýše nasazený španělský tenista ve finále, jež trvalo 3:38 hodiny, porazil 6:4, 6:7, 7:5 turnajovou dvojku Stefanose Tsitsipase z Řecka. Světová jednička Ashleigh Bartyová triumfovala hned při svém debutu na turnaji ve Stuttgartu. Ve finále nejstaršího ženského halového turnaje v Evropě porazila australská tenistka po třetím obratu ve třech dnech 3:6, 6:0, 6:3 pátou nasazenou Bělorusku Arynu Sabalenkovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rafael Nadal vyhrál podvanácté antukový turnaj v BarceloněVideo: sntv

 
Článek

V letošním nejdelším zápase na ATP Tour oba hráči čelili mečbolům. Nadal mohl utkání ukončit už v druhém setu, kdy měl dvě příležitosti při Ttsitsipasově podání za stavu 5:4, ale řecký tenista se ubránil. Sám měl mečbol za stejného stavu 5:4 v rozhodující sadě, tentokrát však Nadal i za pomoci pásky při jednom z úderů hrozbu odvrátil.

Čtyřiatřicetiletý španělský tenista získal 87. titul v kariéře a první od loňského října, kdy potřinácté vyhrál Roland Garros. Zároveň ukončil aktuální vítěznou Tsitsipasovu sérii - dvaadvacetiletý Řek až do dneška vyhrál devět zápasů bez ztráty setu, minulou neděli si připsal v Monte Carlu první triumf na turnaji Masters.

Foto: Albert Gea, Reuters

Vyčerpaný Rafael Nadal po vítězství v maratonském finále turnaje v Barceloně.

Díky 61. vítězství na antukovém turnaji ATP Tour se Nadal v pondělí posune na druhé místo žebříčku za Srba Novaka Djokoviče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Světová jednička Ashleigh Bartyová vyhrála turnaj ve StuttgartuVideo: sntv

Porsche pro světovou jedničku

Bartyová prohrála první set jak ve čtvrtfinále proti Karolíně Plíškové, tak v semifinále proti Ukrajince Elině Svitolinové, přemožitelce obhájkyně titulu Petry Kvitové. Hráčka, která v sobotu oslavila 25. narozeniny, však dokázala pokaždé vývoj otočit a při prvním startu na Porsche Grand Prix slavila titul.

Vedoucí žena světového žebříčku vyhrála páté finále za sebou a připsala si jedenácté turnajové prvenství v kariéře. Bartyová se loni po restartu po koronavirové pauze na WTA Tour nevrátila a letos získala už třetí titul. V generálce na Australian Open vyhrála jeden z přípravných turnajů v Melbourne a před třemi týdny obhájila prvenství v Miami.

Na druhý titul na okruhu WTA čekala 13 let...

Rumunská tenistka Sorana Cirsteaová porazila v Istanbulu 6:1, 7:6 Belgičanku Elise Mertensovou a po 13 letech získala druhý titul na WTA Tour. Dosavadní jediný triumf na okruhu zaznamenala nyní jednatřicetiletá rodačka z Bukurešti v Taškentu v roce 2008.

Sedmašedesátá hráčka světa Cirsteaová prošla turnajem bez ztráty setu a v rozhodujícím duelu potvrdila, že na Mertensovou umí. Hráčku, jež je aktuálně v žebříčku o 50 míst výš, zdolala i v třetím vzájemném duelu bez ztráty setu.

Favorizovaná Mertensová, která ve čtvrtfinále vyřadila Kateřinu Siniakovou, neuspěla ani v druhém istanbulském finále po porážce v roce 2017 s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Berrettini udolal Djokovičova přemožitele

Italský tenista Matteo Berrettini porazil ve finále antukového turnaje v Bělehradu 6:1, 3:6, 7:6 Rusa Aslana Karaceva a získal čtvrtý titul v kariéře. Karacevovi se nepodařilo navázat na nečekané semifinálové vítězství nad domácím favoritem Novakem Djokovičem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Matteo Berrettini získal v Bělehradu čtvrtý titul v kariéřeVideo: sntv

Desátý hráč světového žebříčku Berrettini hrál kvůli zranění břišních svalů teprve druhý turnaj od Australian Open. Minulý týden v Monte Carlu vypadl hned v prvním zápase, v srbské metropoli se mu ale dařilo o poznání lépe.

"Nepřijel jsem sem s dobrými pocity, protože po zranění to nikdy není lehké. Ale nakonec to byla radost," řekl po dvouapůlhodinové bitvě Berrettini, jenž zvedl vítěznou trofej poprvé od turnaje na trávě ve Stuttgartu v roce 2019.

STUTTGART (antuka, dotace 456 073 eur):
Dvouhra - finále:
Bartyová (1-Austr.) - Sabalenková (5-Běl.) 3:6, 6:0, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Bartyová, Bradyová (Austr./USA) - Matteková-Sandsová, Krawczyková (1-USA) 6:4, 5:7, 10:5.
BARCELONA (antuka, dotace 1 702 800 eur):
Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Tsitsipas (2-Řec.) 6:4, 6:7 (6:8), 7:5.
Čtyřhra - finále:
Farah, Cabal (1-Kol.) - Tecau, Krawietz (Rum./Něm.) 6:4, 6:2.
BĚLEHRAD (antuka, dotace 711 800 eur):
Dvouhra - finále:
Berrettini (2-It.) - Karacev (3-Rus.) 6:1, 3:6, 7:6 (7:0).
ISTANBUL (antuka, dotace 235 238 dolarů):
Dvouhra - finále:
Cirsteaová (Rum.) - Mertensová (1-Belg.) 6:1, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - finále:
Kuděrmětovová, Mertensová (1-Rus./Belg.) - Hibinová, Nanomijaová (2-Jap.) 6:1, 6:1.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články