Hlavní obsah

Rozesmátá Plíšková nechápala. Kuriózní okamžik hvězdnou soupeřku odrovnal

Aktualizováno

Byla to obrovská, téměř dvou a půl hodinová bitva, po které mohla Karolína Plíšková vítězně zvednout ruce nad hlavu. Ve čtvrtfinále turnaje v Římě si poradila s grandslamovou šampionkou Jelenou Ostapenkovou po setech 4:6, 7:5 a 7:6 a zajistila si postup mezi poslední čtyři. Závěr utkání však opepřil i jeden hodně zajímavý moment.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Šťastný moment pro Karolínu Plíškovou z čtvrtfinálového utkání proti Jeleně OstapenkovéVideo: sntv

 
Článek

V Římě Karolína Plíšková prostě jede. V loňském roce se zde dostala do semifinále, o rok dříve turnaj dokonce vyhrála. A daří se jí i nyní. I přes nepříliš povzbudivé výsledky z poslední doby se v italské metropoli probila poprvé v sezoně do semifinále.

Čtvrtfinálová bitva s lotyšskou tenistkou však českou jedničku hodně bolela. O svém vítězství musela rozhodnout až v tiebreaku třetího setu, ještě předtím však odvracela dokonce tři mečboly Ostapenkové.

Úsměv na tváři lounské rodačky však ještě před proměněným mečbolem vykouzlil moment ve třetí sadě za stavu 6:5 pro Lotyšku a 40:15 pro Plíškovou. Světová devítka se ve výměně dostala pod veliký tlak, vítězka French Open z roku 2017 však nalitý volej nevyužila a Plíšková bekhendovým úderem vrátila na stranu soupeřky.

Ostapenková nechápala

Tenisák se však k šoku Ostapenkové jen líně překulil přes pásku a Lotyška, i když byla na síti, už na míček dosáhnout nemohla. Na tváři bývalé světové jedničky se rozhostil kromě omluvného gesta pobavený úsměv, devětačtyřicátá hráčka světa jen nevěřícně kroutila hlavou.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Karolína Plíšková na turnaji v Římě.

I když nešlo o klíčový okamžik utkání, Ostapenková od té doby uhrála jediný míček, tiebreak ztratila poměrem 1:7 a s turnajem se loučí.

Plíšková bude v boji o finále v sobotu bojovat s Chorvatkou Petrou Martičovou.

Reklama

Související témata: