Hlavní obsah

Cirsteaová - Krejčíková 3:6, 3:6Výborně! Fantastická Krejčíková vybojovala první velký titul na okruhu! Rumunku smetla ve dvou setech

Aktualizováno

Tenistka Barbora Krejčíková slaví premiérový titul ve dvouhře na okruhu WTA. Česká hráčka vyhrála z pozice nasazené pětky antukový turnaj ve Štrasburku, kde ve finále porazila Rumunku Soranu Cirsteaovou dvakrát 6:3.

Sestřih zápasu Cirsteaová - KrejčíkováVideo: sntv

 
Článek

Pětadvacetiletá Krejčíková se dočkala triumfu ve dvouhře na třetí pokus. Předtím neuspěla ve finále letos v březnu v Dubaji a před čtyřmi lety v květnu v Norimberku.

"Je to pro mě velmi emotivní okamžik. Jsem velmi šťastná. Byl to úžasný týden a nemám moc slov, protože se celá třesu. Jsem nadšená, že jsem konečně získala první titul ve dvouhře na okruhu WTA," řekla Krejčíková s pohárem v náruči při vyhlášení.

Ve Štrasburku navázala na svoji bývalou trenérku, zesnulou Janu Novotnou, která turnaj ovládla v roce 1989 a byl to její první antukový titul. "Odněkud shora na mě dohlížela a pomáhala mi s lajnami a opravdu chtěla, abych vyhrála," citoval Krejčíkovou web WTA Tour po tiskové konferenci. "Jsem opravdu šťastná, že jsem to dokázala a že se o mě starala," řekla Krejčíková.

Z titulu se ve Štrasburku radovala i Nicole Vaidišová (2006) a dvakrát ve finále neuspěla Lucie Hradecká (2009 a 2013).

Finále rozjela Krejčíková skvěle. Hrála dlouhé míče, razantně returnovala a rychle vedla 3:0. Při svém servisu zvýšila v dlouhém gamu na 4:0. Za stavu 5:2 ale měla problém s kontaktní čočkou. "Myslím, že mám něco v oku. Potřebuju si čočku vyměnit," oznámila na kurtu. "Jestli máte zrcadlo, tak to můžu udělat tady," řekla.

Zrcadlo k dispozici nebylo a Krejčíková nemohla odejít do šatny. Proto musela pokračovat. Při svém podání nevyužila dva setboly a servis ztratila, ale vzápětí znovu Rumunku brejkla a úvodní sadu uzavřela. Teprve potom si došla čočku vyměnit.

Na úvod druhého setu v dlouhé hře přišla o podání, ale rychle otočila na 3:1. Ještě jednou neudržela podání, ale po lobu ho pošesté v utkání vzala soupeřce a zvýšila na 4:2. Za stavu 5:3 zápas suverénně dopodávala a ukončila vítězným úderem.

"Děkuji všem, kteří přišli na finále a chodili celý týden, protože nám dodávali energii a vytvářeli skvělou atmosféru," řekla Krejčíková směrem k fanouškům. Za podporu děkovala i kouči Aleši Kartusovi, který s ní je ve Francii. "A všem doma, rodičům a bratrům, oba mají tento měsíc narozeniny, tak doufám, že to je pro ně pěkný dárek," uvedla.

Až do loňska se Krejčíková prosazovala především ve čtyřhře, v které už má osm titulů, z toho dva grandslamové, a navíc tři ze smíšené čtyřhry. Bývalá světová deblová jednička ale loni prorazila do stovky i v singlu a od té doby stoupá. Po triumfu ve Štrasburku si vylepší umístění v žebříčku dvouhry z 38. na 33. místo.

Další pokrok může udělat na antukovém grandslamu Roland Garros, které začne v neděli, a Krejčíková míří do Paříže ve formě. V prvním kole se utká s krajankou Kristýnou Plíškovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Tenisový turnaj žen ve Štrasburku (antuka, dotace 189.708 eur):
Dvouhra - finále:
Krejčíková (5-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6:3, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Guarachiová, Krawczyková (1-Chile/USA) - Jang Čao-süan, Ninomijaová (Čína/Jap.) 6:2, 6:3.

Reklama

Související témata: