Hlavní obsah

Kvitová - Piterová 4:6, 6:1, 6:4Kvitová začala generálku na Wimbledon vítězně, uspěl i Veselý

Bad Homburg/Praha
Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová zahájila wimbledonskou generálku na trávě v německém Bad Homburgu vítězstvím 4:6, 6:1, 6:4 nad Polkou Katarzynou Piterovou. Turnajová jednička porazila soupeřku z kvalifikace, které patří až 387. místo žebříčku, po téměř dvouhodinové bitvě. Jiří Veselý postoupil na turnaji na trávě na Mallorce do 2. kola, Salvatora Carusa z Itálie porazil po téměř dvou hodinách 7:6, 6:2.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová

Článek

Jednatřicetiletá Kvitová odehrála svůj první duel na oblíbené trávě od předloňského Wimblednou po třítýdenní zápasové pauze, během níž léčila natržený vaz v kotníku. Nohu si zranila po postupu do druhého kola na Roland Garros a z antukového grandslamu musela odstoupit.

Nerozehranost byla na Kvitové znát. Dvojnásobná wimbledonská šampionka nasázela soupeřce 10 es, ale také se dopustila šesti dvojchyb a třikrát ztratila podání. Poté, co jasně vyhraným druhým setem Kvitová srovnala na 1:1, se Piterová dostala do vedení 2:0 a 30:0, ale česká favoritka se dokázala vrátit do hry a otočila. Esem proměnila třetí mečbol.

"Je hodně pozitivní, že jsem kotník necítila. Hrát s tejpem je nepříjemné, nejsem na to zvyklá a nemám to ráda, ale teď to je důležité. Jsem ráda, že noha nenatekla až tak moc, když jsem to sundala. Cítím se v pohodě, to musím vzít pozitivně," řekla Kvitová.

Ze svého výkonu nadšená nebyla. "Pocity jsou rozporuplné. Věděla jsem, že nebudu hrát ideálně, ale asi jsem očekávala, že to půjde trošku líp a nebylo to ono," řekla. "Kazila jsme lehčí míče a byla trošku frustrovaná. Pohyb taky nebyl ideální, cítila jsem se trošku jako slon. Je to prostě znát, že jsem se nehýbala dva a půl týdne," dodala.

V boji o čtvrtfinále se Kvitová střetne s Ann Liovou z USA. Do druhého kola postoupila už v neděli Kateřina Siniaková, jejíž soupeřkou bude také Američanka, třetí nasazená Jessica Pegulaová z USA.

Kvůli dešti se dnes nehrálo na turnajích v Anglii. V Eastbourne se nedočkala Karolína Plíšková svého zahajovacího duelu proti Italce Camile Giorgiové, na další den musely být přesunuty také zápasy tří českých tenistů ve wimbledonské kvalifikaci.

BAD HOMBURG v Německu (tráva, dotace 189 708 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (1-ČR) - Piterová (Pol.) 4:6, 6:1, 6:4
Pegulaová (3-USA) - Hesseová (Fr.) 6:1, 6:2
Kerberová (4-Něm.) - Jašinová (Rus.) 6:1, 6:1
Cornetová (Fr.) - Rusová (Niz.) 6:3, 2:6, 6:1
PALMA DE MALLORCA (tráva, dotace 783 655 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (ČR) - Caruso (It.) 7:6 (7:2), 6:2
Ruud (5-Nor.) - Simon (Fr.) 6:4, 7:6 (7:4)
Chačanov (6-Rus.) - Pouille (Fr.) 7:6 (9:7), 3:6, 6:4
Klein (SR) - Lajovič (8-Srb.) 6:4, 7:6 (7:2)
Moutet (Fr.) - Harris (JAR) 6:4, 6:2
Travaglia (It.) - Pella (Arg.) 7:5, 7:6 (7:4)
Sandgren (USA) - Munar (Šp.) 7:6 (7:3), 7:5.
F. López - Kuhn (oba Šp.) 6:1, 7:6 (7:4)

Reklama

Související témata: