Hlavní obsah

Hokejisté znovu v Berouně vyráží na tenisové kurty. Vedle tří účastníků MS si tam zahrají i legendy

Hokejové legendy jdou do akce. Na programu je už 11. ročník Kubota tenisového Hokejka Cupu, ten se odehraje v sobotu na antukových kurtech berounské Lokomotivy, kde bude od 9:00 k vidění spousta současných i bývalých hokejistů v akci s tenisovou raketou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Havlát (vlevo) a Marek Židlický během tenisového turnaje hokejových osobností v Berouně.

Článek

Spolu si čtyřhru zahrají držitelé zlatých medailí z MS a hráči s bohatou zkušeností z NHL Martin Havlát a Marek Židlický. Mezi favority patří i kapitán historicky první zlaté české dvacítky Milan Kraft. Obhájce prvenství letos ale utvoří deblovou dvojici s kladenským hokejistou Vítězslavem Bílkem.

V akci budou i tři reprezentanti z nedávného mistrovství světa v Rize Michael Špaček, Libor Šulák, Jiří Smejkal a podpořit je přijede jako host i David Sklenička. V přípravě na šampionát byl i Karel Plášek. Po sezoně v Calgary si dorazí zahrát také další útočník Dominik Simon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Havlát (vlevo) a Marek Židlický během tenisového turnaje v Berouně.

Unikátní bude společné vystoupení otce se synem. Bývalý reprezentant Roman Málek si zahraje se svým potomkem stejného jména, který rovněž chystá za Slavii. Mezinárodní punc turnaji dodá česko-švédská dvojice Otakar Vejvoda, Alex Kallgren.

V pavouku figuruje celkem 22 párů. „Uspořádat letošní turnaj dalo daleko více práce než kdykoliv dříve, protože hokejová sezóna je kvůli pandemii delší než obvykle," říká hlavní organizátor Ladislav Drda.

„Pro všechny to bylo hodně náročné dát dohromady, ale kurty jsou opět perfektně připravené a těším se i na sportovní zážitek, protože kluci znovu předvedou, že to umí s raketou skoro stejně dobře jako na ledě s hokejkou," říká Drda. „Hráčům se snažíme vyjít maximálně vstříc a připravit ty nejlepší podmínky. Vždycky pro ně nachystáme i nějaké překvapení," dodává dcera organizátora Denisa, která zajišťuje zázemí pro pozvané hokejisty.

Reklama