Hlavní obsah

Překvapení! Williamsová oznámila zásadní rozhodnutí

Praha/Londýn

Konec nadějí. Americká tenisová hvězda Serena Williamsová své fanoušky příliš nepotěšila. Rozhodla se totiž, že vynechá olympijské hry v Tokiu. Vítězka 23 grandslamů tak nebude usilovat o své páté zlato pod pěti kruhy. Už dříve se sice nechala slyšet, že si neumí představit být tak dlouho bez své tříleté dcerky Olympie, kterou by kvůli přísným protikoronavirovým opatřením nemohla vzít do dějiště her, ale čekalo se, že pořadatelé ji vyjdou vstříc. Ale pravidla platí stejně pro všechny, takže Williamsová řekla olympiádě ne.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Serena Williamsová zaskočila fanoušky svým rozhodnutím

Článek

"Momentálně nejsem v olympijské nominaci, aspoň o tom nevím. A pokud jsem, tak bych tam být neměla," řekla devětatřicetiletá olympijská vítězka dvouhry z Londýna 2012 a trojnásobná zlatá medailistka ve čtyřhře novinářům před pondělním začátkem Wimbledonu. Konkrétní důvod nicméně neuvedla.

Po narození dcery v září 2017 Williamsová výrazně omezila zápasový program. Letos odehrála jen pět turnajů s bilancí 12 výher a čtyř porážek, jedno utkání vzdala. Zatím neúspěšně usiluje o rekordní 24. grandslamový triumf - na Australian Open vypadla v semifinále, na Roland Garros v osmifinále.

Do Tokia se Williamsová kvalifikovala díky postavení ve světovém žebříčku, kde je momentálně osmá. Z Američanek je lepší pouze šestá Sofia Keninová. Každá země může do dvouhry vyslat maximálně čtyři tenistky.

Williamsová se přidala ke Španělu Rafaelu Nadalovi či Rakušanovi Dominicu Thiemovi. Zatímco Nadal zdůvodnil svou absenci odpočinkem po antukové sezoně, Thiem má poraněné zápěstí. Z olympiády se rakouský tenista omluvil už dříve kvůli špatné formě.

Bude vám Serena Williamsová na olympijském turnaji chybět?
ANO
9,2 %
NE
90,8 %
Celkem hlasovalo 11896 čtenářů.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články