Hlavní obsah

Cornetová - Vondroušová 2:6, 6:4, 6:3Vondroušová ztratila výborně rozehraný zápas, v Chicagu končí ve čtvrtfinále

Chivago

Markéta Vondroušová vypadla na tenisovém turnaji v Chicagu ve čtvrtfinále. Stříbrná olympijská medailistka po slibném začátku prohrála s Francouzkou Alizé Cornetovou za dvě a čtvrt hodiny 6:2, 4:6, 3:6. Mezi nejlepší čtyři nepostoupila ani Tereza Martincová, která proti Švédce Rebecce Petersonové ve třetím setu za stavu 1:4 kvůli křečím vzdala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Vondroušová na Cornetovou nestačila

Článek

Pátá nasazená Vondroušová vstoupila do zápasu lépe, jasně získala první set a ve druhém vedla 4:2, ale Cornetová třemi gamy za sebou skóre obrátila a při podání Češky proměnila čtvrtý setbol.

V rozhodující sadě měla 40. hráčka světa Vondroušová v páté hře dva brejkboly, ale nevyužila je. Hned vzápětí turnajová devítka Cornetová, která je na žebříčku o 28 míst níž, prolomila soupeřčino podání a vedení udržela až do konce.

Rodačka ze Sokolova nevyrovnala svoje letošní maximum na okruhu WTA, kterým je lednové semifinále na Yarra Valley Classic. Na Australian Open i Roland Garros postoupila do osmifinále.

Martincová v prvním setu dvakrát přišla o podání, ale dokázala vyrovnat a v tie-breaku od stavu 3:4 získala čtyři body v řadě a tím i celou sadu. Po třetím gamu druhého setu si Petersonová nechala ošetřit rameno a vzápětí čistou hrou prolomila servis Martincové, což se jí pak povedlo ještě jednou.

Také ve třetí sadě získala jako první brejk Švédka, která je na žebříčku na 59. místě o jednu příčku před Martincovou. Vzápětí se Češka kvůli křečím nechala v průběhu čtvrtého gamu ošetřit přímo na kurtu, za což obdržela trestný bod. Ještě se pokusila vrátit, ale nakonec svoje čtvrté letošní čtvrtfinále po dvou a půl hodinách vzdala.

Turnaj žen v Chicagu (tvrdý povrch, dotace 235.238 dolarů):.
Dvouhra - čtvrtfinále:
Cornetová (9-Fr.) - Vondroušová (5-ČR) 2:6, 6:4, 6:3
Petersonová (Švéd.) - Martincová ČR) 6:7 (4:7), 6:2, 4:1 skreč.
Turnaj žen v Clevelandu (tvrdý povrch, dotace 235.238 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Sorribesová (7-Šp.) - Čang Šuaj (9-Čína) 6:3, 6:1
Turnaj mužů ve Winston-Salemu (tvrdý povrch, dotace 807 210 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ivaška (Běl.) - Carreňo (1-Šp.) 7:6 (7:2), 6:3.
Kvalifikace na tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku:
Ženy - 2. kolo:
Kristýna Plíšková (11-ČR) - Andersonová (USA) 6:7 (5:7), 6:4, 6:1.

Reklama