Hlavní obsah

Tenisová legenda Vilas trpí Alzheimerovou chorobou

V 70. a 80. letech minulého století patřil k nejlepším světovým tenistům, jeho hru obdivovaly miliony fanoušků a hlavně fanynek. Nyní argentinská legenda Guillermo Vilas trpí Alzheimerovou chorobou. O zhoršujícím se zdravotním stavu 69letého čtyřnásobného grandslamového vítěze informoval argentinský deník Olé.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý vynikající tenista Guillermo Vilas při French Open v roce 2016.

Článek

Fyzicky je údajně Vilas relativně zdatný, má však stále větší potíže s pamětí a komunikací. Na veřejnosti se v poslední době prakticky neobjevuje, jeho rodina jej chrání.

Někdejší velký soupeř Björna Borga, Johna McEnroea či Ivana Lendla žije už léta se ženou a čtyřmi dětmi v Monte Carlu. Nejmladšímu synovi jsou teprve čtyři roky.

Informace o Vilasových problémech pronikly poprvé na veřejnost před třemi lety, kdy bývalý argentinský daviscupový kapitán Tito Vázquez prohlásil: „Nikdo to neřekne přímo, ale myslím, že (Guillermo) bojuje s Alzheimerovou chorobou."

Foto: Profimedia.cz

Takhle si Guillerma Vilase pamatují tenisoví fanoušci během jeho aktivní kariéry.

Ve své výjimečné kariéře vyhrál Vilas na okruhu ATP celkem 62 turnajů, z nich většinu na antuce. V roce 1977 triumfoval na Roland Garros i US Open. Nikdy se nestal světovou jedničkou, přesto byl v roce 1991, dva roky po ukončení kariéry, uveden do tenisové Síně slávy.

Reklama