Hlavní obsah

Luxusní tenisová show se bez Djokoviče, Nadala a Federera obejde. Ale co bude s Davis Cupem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston/Praha

V Bostonu v pátek večer odstartuje už čtvrtý ročník prestižního tenisového Laver Cupu, v němž se pokusí výběr světa poprvé v krátké historii nové soutěže porazit tým Evropy. Premiérově se ale bude muset nablýskaná show obejít bez kompletní „velké trojky“ Novaka Djokoviče, Rogera Federera a Rafaela Nadala. I bez nich by se ale mělo opět jednat o úspěšnou akci.

Foto: Laver Cup

Tým Evropy před novým ročníkem Laver Cupu v Bostonu.

Článek

Absence hvězdného tria, které dohromady nasbíralo 60 grandslamů, pochopitelně část lesku z akce ubírá. Federer, jenž celý Laver Cup vymyslel a spoluvlastní, je stejně jako Rafael Nadal stále mezi zraněnými. Djokovič po mimořádně náročném průběhu sezony účast odmítl.

Fanoušci ale ani tak nepřijdou zkrátka. Uvidí přehlídku elitních mladíků, kteří dominantní generaci veteránů začínají vytlačovat. Tým Evropy povede čerstvý vítěz US Open Daniil Medveděv. K vidění budou tři semifinalisté z posledního grandslamu. Vedle Medvěděva se představí i Alexander Zverev a Felix Auger-Aliassime.

Tým světa (kapitán: John McEnroe)
Félix Auger-Aliassime (Kan.), Denis Shapovalov (Kan.), Diego Schwartzman (Arg.), Reilly Opelka (USA), John Isner (USA), Nick Kyrgios (Aus.)
Tým Evropy (kapitán: Björn Borg)
Daniil Medveděv (Rus.), Stefanos Tsitsipas (Řec.), Alexander Zverev (Něm.), Andrej Rublev (Rus.), Matteo Berrettini (Ita.), Casper Ruud (Nor.)

Neúčast legend nebude mít vliv na návštěvnost. Zůstaly totiž v platnosti zakoupené vstupenky na původní termín v roce 2020 před vypuknutím koronavirové pandemie. A přestože organizátoři nabízeli možnost vstupenky vracet, jejich majitelé si je v drtvivé většině ponechali a celá TD Garden by tak měla být minimálně z 95 procent plná.

„Bude to ale pro nás velký test, jak bude celá akce vypadat bez hráčů velké trojky. Já ale věřím, že atraktivitu této události dodává především její formát," uvedl šéf pořádající agentury TEAM8 Tony Godsick pro magazín Forbes.

O tom, že soutěž je atraktivní, vypovídá i rozrůstání portfolia prémiových sponzorů. Letos přibyly UPS, Marriott, Uniqlo, On, Head a Gevalia, kteří se přidaly k zakládajícím brandům Laver Cupu jako Rolex, Mercedes-Benz, Credit Suisse a Moët.

Ze zákulisí pronikají zprávy o tom, že během konání Laver Cupu dojde na jednání o tom, co se zbývajícími tenisovými turnaji družstev, které zatím co do popularity silně zaostávají.

Na přelomu roku se s odstupem jen několika týdnů uskuteční nový ročník tradičního Davis Cupu, který si však v nově koncipovaném formátu a s novým investorem zatím výraznější oblibu u fanoušků hledá. Podobně je na tom i ATP Cup, který se hraje před Australian Open.

Ani jeden z obou podniků se zdaleka neblíží k ekonomickému profitu. Podle informací britského listu Daily Mail má dojít na jednání o sloučení obou soutěží do jedné, po kterém dlouho volají i sami tenisté. O pořádání sjednoceného turnaje národních týmů prý projevila zájem Saúdská Arábie.

Den a časZápas
1. Pá 24.9. 19:00Casper Ruud - Reilly Opelka
1. Pá 24.9.Matteo Berrettini - Félix Auger-Aliassime
1. So 25.9. 01:00Andrej Rublev - Diego Schwartzman
1. So 25.9.Zverev/Berrettini - Isner/Shapovalov
2. So 25.9. 19:00Složení dvouhry bude oznámeno.
2. So 25.9.Složení dvouhry bude oznámeno.
2. Ne 26.9. 01:00Složení dvouhry bude oznámeno.
2. Ne 26.9.Složení čtyřhry bude oznámeno.
3. Ne 26.9. 18:00Složení čtyřhry bude oznámeno.
3. Ne 26.9.Složení dvouhry bude oznámeno.
3. Ne 26.9.Složení dvouhry bude oznámeno.
3. Ne 26.9.Složení dvouhry bude oznámeno.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články