Hlavní obsah

Kaderka obhájil pozici prezidenta evropské tenisové federace

Šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka byl v sobotu v Lucemburku znovu zvolen prezidentem evropské federace Tennis Europe. Pozici zastává od loňského října a uspěl i v nových volbách, vyhlášených po letním odvolání předsednictva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka byl v Lucemburku znovu zvolen prezidentem evropské federace Tennis Europe.

Článek

Kaderka získal 52 hlasů, více než před rokem. Ve finálovém kole porazil o 20 hlasů Dána Henrika Pedersena. Federaci povede tři roky.

"Své znovuzvolení vnímám jako výraz obrovské podpory evropských zemí a evropských delegátů tomu, co dělám a jaké mám vize a plány s tenisovou Evropou. Je to třetí významné volební vítězství v průběhu 12 měsíců. Loňské prezidentské, letní odvolání nefunkčního boardu a konečně i dnešní volba," uvedl Kaderka v tiskové zprávě.

"Musím říct, že noví členové boardu jsou mimořádné osobnosti evropského světového tenisu a pro mě jsou zárukou skvělého výkonu a práce pro budoucnost tenisové Evropy. Takto jsem si to představoval a navrhoval," dodal Kaderka.

Od roku 2017 zastával Kaderka pozici viceprezidenta evropské federace. Loni po zasedání na Krétě nahradil v nejvyšší funkci Rusa Vladimira Dmitrijeva.

Reklama